A mámorító házi kolbász titka

kolbasz

A házi kolbász igazi ínyenc csemege. Tartalmas, fűszeres, amolyan igazi, hamisítatlan vidéki hangulatú reggelik és vacsorák egyik fő hozzávalója. Épp ahogy a nagyinál kóstoltad.

A házi kolbász lelke

A házi kolbász lelke a háztáji alapanyagokban rejlik. A szeretettel készített étel, a minőségi alapanyagok, a hagyományos fűszerezés mindig sikeres kombináció.

A jóféle házi kolbász lelke:

  • a tiszta forrásból származó sertéshús és szalonna
  • a tradicionális fűszerezés, pirospaprikával, sóval, borssal és fokhagymával

A gondosan összeállított alapanyagot természetes módon disznóbélbe töltjük, majd füstöljük.

A füstölés előnye, hogy összehozza az ízeket és tartósítja a kolbászt.

Egy pár kolbász a kamrában hetekig is eláll és az enyhe, mégis folyamatos száradási folyamatnak köszönhetően, még intenzívebb ízűvé válik. Ennek oka, hogy a nedvességtartalma csökken, a sókoncentrációja pedig kissé nő.

Sokoldalú és tartalmas étel

A házi kolbász zseniális önmagában is egy szelet kenyérrel vagy anélkül, de parádésan megállja a helyét különböző főtt vagy sült ételekbe, illetve akár levesekbe főzve és sütve is.

Zsír- és fehérjetartalma viszonylag magas, ezért jól telít és kifejezetten alkalmas tartalmas, hagyományos ízvilágú fogások készítésére is.

Ha például fel szeretnéd dobni a reggelit, piríts le pár karika kolbászt, dobj rá pár tojást és süss belőle ínycsiklandó rántottát vagy tükörtojást.

Ha darált húsos fogást készítenél, vétek lenne belőle kihagyni egy kis darabka házi kolbászt. Egyszerűen csak bugyoláld az ízlés szerint ízesített húsba, süsd készre és máris élvezheted a mennyei Stefánia szeletet, ami talán burgonyapürével a legfinomabb.

Készen állsz megkóstolni az igazi tradicionális alapanyagokból készült, valódi házi kolbászt? Ide kattintva megtalálod!

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?