Káosz és képmutatás

matovic

Megkaptuk az országos tesztelés első, második és harmadik körét, de nagyon úgy tűnik, karácsonyra megkapjuk a lockdownt is.

Több mint fél éve könyörög szinte a teljes szlovákiai sajtó, a lakosság, de még Zuzana Čaputová köztársasági elnök is, hogy a járvánnyal kapcsolatos intézkedéseket a szakértők hozzák meg, a kommunikáció legyen átlátható és világos, és ha lehet, ne változtassák őket ötpercenként. Ezzel szemben mi történt a múlt héten?

Hétfőn minden indoklás nélkül elmaradt a konzílium, aminek az iskolák megnyitásáról kellett volna döntenie, Gröhling oktatási miniszter pedig azt mondta, a diákok csak januárban mehetnek iskolába. Erre a hét közepén Igor Matovič kormányfő, semmibe véve a saját miniszterét, kijelentette, hogy ez lehetetlen, bizonyos iskolák igenis kinyithatnak, ő majd elintézi személyesen. Annyira személyesen, hogy a lányai iskolájával kezdi. Aztán csütörtökön a közlekedési minisztérium közleménye alapján megírtuk, hogy az idei síszezonnak annyi, mert a járvány miatt a síközpontok nem nyithatnak ki. Ez is csak addig tartott, míg ki nem derült, hogy Boris Kollárnak, a Sme rodina vezetőjének, a kórházi nővérekkel háborúzó házelnöknek van egy síközpontja, mely tárva-nyitva várja a látogatókat. Péntek délelőttre tehát minden megváltozott: kiderült, hogy bármelyik síközpont működhet, sőt Kollár nekiment a járványügyi szakembereknek is, mondván, nem ők döntik el, hogy mi nyithat ki, és mi nem.

És ez még csak a felvezetés volt a hétvégi bombához. Az ingázókat már egy ideje készítették, hogy december 7-től csak antigénteszt felmutatásával léphetnek át a határon, aminek következtében volt, aki pénteken órákon át sorakozott a tesztelésen, hogy hétfőn dolgozni mehessen. Csakhogy szombaton jött Matovič, és azt mondta, ő nem érti, hogy ez az intézkedés hogyan születhetett.

Mintha neki semmi köze nem lenne az egészhez, és most hallaná először, hogy ilyen dolgok történnek ebben az országban.

Mit ad Isten, erre vasárnap a rendőrség bejelentette, hogy hétfőn még nem fogják ellenőrizni, van-e tesztje az ingázónak, így a káosz elérte a csúcspontját. És ez csak egy hét volt Igor Matovič Szlovákiájában.

Szemmel látható, hogy a kormánykoalíció vezetői teljesen elvesztették a kapcsolatot a valósággal. Nem tudják, vagy nem is akarják számításba venni, hogy az efféle cirkusz milyen kihatással van az egyszerű emberek, diákok, ingázók életére, akiknek az ilyen bonyodalmak nélkül is épp elég lenne a bajuk.

Szlovákia lakossága a kormánykoalíción belüli hatalmi harcok és a vezető politikusok kicsinyes, egoista torzsalkodásainak túsza lett.

A kormányfő még mindig az országos tesztelésen rugózik, holott már mindenki más számára nyilvánvaló, hogy ez önmagában semmit sem ér, Boris Kollár pedig láthatóan azt csinál, amit akar: senki sem meri kritizálni. És hiába mondja mindenki, hogy rendben, de a rendőrség épp most göngyölíti fel a legnagyobb maffiahálózatot Szlovákiában, ez nem fog érni semmit, ha egy vagy két év múlva visszatér a kormányba az újrafestett Smer, és minden mehet tovább.

A kormány Mikulása csak káoszt és frusztrációt hozott, és ahogy a dolgok állnak, karácsonyra megkapjuk tőle a lockdownt is. És abban is biztos vagyok, hogy előtte elmondják nekünk, hogy a kormány miért nem tehet róla, és miért a mi hibánk az egész.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?