Recept: Sütőtökös-diós rolád

dios rolad

HOZZÁVALÓK – TÉSZTA: 3 tojás, 12 dkg barna cukor, 18 dkg sütőtökpüré, 2 ek. étolaj, 10 dkg liszt, csipet só, 1 tk. reszelt gyömbér, 1 tk mézeskalácsfűszer, 1-1 kk. sütőpor és szódabikarbóna; KRÉM: 2 dl tejszín, 2 dl tejföl, 1 tk. étkezési zselatin, porcukor.

 

A diót megpörköljük, és durvára aprítjuk. A tojások fehérjét a sóval habbá verjük. A sárgákat a cukorral habosítjuk, hozzákeverjük a sütőtökpürét, a gyömbért, az olajat és a lisztet, majd óvatosan összeforgatjuk a tojáshabbal. A masszát sütőpapírral bélelt tepsibe (25 x 35 cm) simítjuk, megszórjuk dióval, és 190 fokon tűpróbáig sütjük.

A megsült piskótát porcukorral megszórt konyharuhára borítjuk, lehúzzuk róla a papírt, és a konyharuha segítségével feltekerjük; teljesen kihűtjük.

A zselatint kevés vízben megduzzasztjuk, folyósra melegítjük (mikróban), simára keverjük a tejföllel, porcukorral ízesítjük, majd összeforgatjuk a felvert tejszínhabbal. A tésztán elsimítjuk a krémet, majd visszatekerjük, és 2-3 órára hűtőbe tesszük.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa a Vasárnap.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?