168 526-an váltanak egészségbiztosítót, csökken a VšZP ügyfeleinek a száma

Általános Egészségbiztosító

Jövőre 168 526-an váltanak egészségbiztosítót, ami az összes biztosított személy 3,39 százalékát jelenti. Erről a közegészségügyi ellátást felügyelő hivatal (ÚDZS) tájékoztatott a weboldalán azt is hozzátéve, hogy a hivatal 7047 változtatási kérelmet nem hagyott jóvá.

Csak az Union (27 512) és a Dôvera (26 742) magán egészségbiztosítók ügyfeleinek a száma gyarapodott. Az Általános Egészségbiztosítótól (VšZP) ugyanakkor 54 254 ügyfél távozott. Egy évben egyszer lehet csak egészségbiztosítót váltani, és ezt legkésőbb szeptember 30-ig kell kérvényezni. A változtatás a következő év januárjától lép érvénybe.

A hivatal tavaly 242 214 változtatási kérelmet hagyott jóvá, ami az összes biztosított személy 4,69 százaléka volt. Akkor 5968 kérelmet utasítottak vissza.

Az egészségbiztosító-váltásról szóló kampány kapcsán az ÚDZS-hez 22 panaszbeadvány érkezett. Ezek közül a legtöbb (16) a valótlan információk terjesztését érinti. A legtöbb panasz a Dôverával (13) van kapcsolatban, melyet az Union ZP (8) és a VšZP (1) követ.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?