A Szlovákiai Városok Uniója kész támogatni az iskolai tesztelést

koronavírus iskola

A Szlovákiai Városok Uniója (ÚMS) kész támogatni a tesztelést az önkormányzatok által fenntartott iskolákban – tájékoztatta a TASR hírügynökséget Daniela Piršelová, az unió szóvivője az oktatási minisztériummal és a városok vezetésével folytatott csütörtöki találkozó után.

Az unió úgy véli, ahhoz, hogy a projekt sikeres és eredményes legyen, a tesztelésnek kötelezőnek kell lennie, ezért azt várja, hogy az állam kidolgozza ennek törvényi hátterét. A városok együttműködést várnak az összes érintett intézménytől.

„A projekt célja, hogy karácsony előtt újra elkezdhessenek iskolába járni a gyerekek” - mondta Richard Rybníček, a Szlovákiai Városok Uniójának elnöke.

A szervezet tájékoztatása szerint a városok vezetése mindent megtesz, hogy a projekt sikeresen és biztonságosan megvalósulhasson.

Branislav Gröhling (SaS) oktatási miniszter feladatul kapta a központi válságstáb ülésén, hogy hétfőig (november 30.) találjon megoldást arra, hogy december 7-től újra iskolába járhassanak a gyerekek. Ehhez szükség van a diákok és a szülők rendszeres tesztelésére. Ennek költségeit az állam állná, de a tesztelést az iskoláknak és az iskolafenntartóknak kell megszervezniük.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?