Brit pénzügyminiszter: három évszázada nem tapasztalt recesszió lesz az idén a brit gazdaságban

Rishi Sunak

A brit pénzügyminiszter szerint három évszázada nem mért mélységű recessziót okoz a brit gazdaságban a koronavírus-járvány.

Rishi Sunak a költségvetésről és a gazdaság állapotáról szóló, szerdán tartott szokásos őszi parlamenti beszámolóban elmondta: a kormány számára hivatalos előrejelzéseket készítő és a felelős költségvetési politika felett őrködő szervezet (Office for Budget Responsibility, OBR) modellszámításai azt valószínűsítik, hogy a brit hazai össztermék (GDP) az idén 11,3 százalékkal zuhan

Sunak hangsúlyozta, hogy ilyen mértékű visszaesésre több mint háromszáz éve nem volt példa a brit gazdaságban.

Az OBR várakozása szerint a járvány megfékezését célzó korlátozások enyhítésével a gazdasági kilábalás is megkezdődik: a szervezet 2021-re 5,5 százalékos, 2022-re 6,6 százalékos GDP-növekedésre számít

A pénzügyminiszter szerint azonban ezzel együtt sem várható, hogy a brit gazdaság teljesítménye 2022 negyedik negyedéve előtt visszatér a koronavírus-válság előtti szintre.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?