3 verhetetlen érv a háztáji csirke mellett

Mikoczi

A csirke rendkívül értékes és gazdag fehérjeforrásunk, melynek fogyasztása a magas B-vitamin-tartalma miatt is előnyös a számunkra. Finom, hagyományos és újragondolt ételek is készülhetnek belőle, ráadásul igen változatosan. Csak a megfelelő alapanyagot kell megtalálnod hozzájuk!

Miért jó választás a háztáji csirke?

Az igazi háztáji csirke az elmúlt évtizedek során egyre ritkábban került a családok asztalára. A jól bevált házi tartású állatok helyét ugyanis átvették a tömeges, nagyüzemi tartásból származó hús alapanyagok.

Egy egész generáció nőtt fel a kissé lilás árnyalatú, ízekben a háztájit meg sem közelítő és az élvezeti érték szempontjából gyenge minőségű csirkehúson. Majd ahogy az lenni szokott, jött egy fordulat.

Aki igazán finom ételt szeretne letenni a család asztalára, nem érheti be kevesebbel, mint a háztájival. A természetesen nevelt csirke húsa ugyanis:

  • összehasonlíthatatlanul finomabb,
  • antibiotikum-, hormon- és GMO-mentes, tiszta fehérjeforrás,
  • tápanyagokban bizonyítottan gazdagabb, lényegesen alacsonyabb víztartalmú, mint a nagyüzemi társai.

Nem véletlen, hogy a szakemberek és a tv-s szakácsok, gasztrobloggerek is a tiszta forrásból származó húsok vásárlására buzdítanak.

Mit kezdhetsz egy egész háztáji csirkével?

Különböző részeiből rendkívül változatos és ízletes fogásokat készíthetsz.

A szárnyas húsok sztárja napjainkban a csirkemell. A bőr nélkül párolva vagy a kevés zsiradékon sütve elkészített csirkemelles fogások kiválóan beilleszthetőek az egészségtudatos és súlyfenntartó, illetve a fogyókúrás étrendbe is.

Egészben sütve, combjait rántva, a lábából, a farhátából, a nyakából és esetleg a belsőségekből készített húslevessel pedig megkoronázhatod a vasárnapi ebédet is. Ha 4 vagy több főre készíted, legalább 2 egész szárnyasra lesz szükséged.

A csirkehús fogyasztása a gyermekek és a felnőttek számára is előnyös, mert kiváló energiaforrást jelent. Ha pedig igazi háztájit választasz, biztos lehetsz abban is, hogy a nem esik össze a sütőben, mennyei íze és textúrája pedig visszaidézi a nagyinál töltött ünnepi lakomákat.

Kedvet kaptál egy finom családi ebédhez vagy vacsorához? A minőségi alapanyagot nálunk megtalálod, ráadásul házhoz is visszük! Az elérhetőségért látogass el a Facebook oldalunkra. 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?