Elon Musk a második leggazdagabb a világon

Elon Musk

Elon Musk, a Tesla alapítója a világ második leggazdagabb embere a Bloomberg számításai szerint. Az eddigi második helyről a harmadik helyre csúszott vissza Bill Gates, a Microsoft alapítója.

A milliárdosok listájának élén Jeff Bezos, az Amazon vezetője áll 182 milliárd dollárral.

A Bloomberg hírügynökség a vagyonuk alapján milliárdosokat rangsoroló listáján hétfőn történt csere a második helyen, miután a Tesla elektromos járműgyártó részvényára egyetlen nap alatt 6,5 százalékkal drágult, ami 7,2 milliárd dollárral, 127,9 milliárd dollárra növelte Musk vagyonát.

A 49 éves Elon Musk vagyona az év eleje óta 100,3 milliárd dollárral nőtt. A Tesla-vezető tavaly még csak a 35. leggazdagabb ember volt a világon.

A szupergazdagok listáján eddig második helyen álló Bill Gates vagyona 127,7 milliárd dollár, ami a harmadik helyre elegendő.

A Bloomberg listáján a negyedik leggazdagabb ember Bernard Arnault, a francia LVMH luxusipari társaság elnök-vezérigazgatója 105 milliárd dollárral. Őt Mark Zuckerberg, a Facebook alapító-vezérigazgatója követi 102 milliárd dollárral, majd a hatodik Warren Buffett, a Berkshire Hathaway főrészvényese és elnök-vezérigazgatója 86,8 milliárd dollárral.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?