Majdnem tökéletes komáromi röplabdás hét

komáromi röpisek
Komárom |

Két győzelem, egy vereség – ez az elmúlt egy hét mérlege az extraligás komáromi férfi-röplabdacsapat számára.

A koronavírus-járvány miatt elhalasztott mérkőzések pótlása sűrűvé tette a komáromiak napjait. 

A Svidník ellen (3. forduló) helyenként színvonalas röplabdacsatában 3:1-es (32:30, 26:24, 22:25, 25:21) győzelmet arattak hazai pályán. Mind a két együttes az első labdától az utolsóig teljes erőbedobással küzdött minden pontért. A nagy küzdelmet az is igazolja, hogy minden játszma megközelítően félórás volt.

"Jó ellenfelet győztünk le. Ez volt az első mérkőzésünk a bajnokságban, amelyen a teljesítőképességünk közelében játszottunk. Sok elhalasztott meccsünk van, szeretnénk tartósan formába lendülni” – értékelt röviden Robin Pělucha vezetőedző.

A következő, Prievidza elleni bajnokin (4. forduló) kívánsága teljesült is. Védencei sima 3:0-val (25:18, 25:21, 25:21) hozták az újabb komáromi meccset. A privigyei csapatból több tapasztalt játékos hiányzott, ezért a vendégek csapatát fiatalok alkották, akik nem tanúsítottak komolyabb ellenállást az egyre jobban formába lendülő komáromiak ellen. A két csapat játéka között minőségi különbség volt.

Sokáig úgy tűnt, csütörtökön Kassán is folytatódik a jó sorozat (5. forduló). Két 20 perces, könnyedén megnyert játszma (25:22, 25:20) után a harmadikban is karnyújtásra volt a komáromiak győzelme, hiszen minden kilengés nélkül 5-7 ponttal vezettek egészen 23:18-ig, amikor törés állt be a Duna-partiak játékában – akkora, hogy végül öt (!) meccslabdáról vesztették el a találkozót. 

A harmadik szettet 26:24-re nyerték a kassaiak, a negyediket is nagy izgalmak közepette 29:27-re, a rövidítést az ötödik játszmában pedig 17:15-re. Álomszép győzelmi sorozat helyett az i-re nem került fel a pont, a kassaiak 3:2-re nyertek.

A komáromiak a tervek szerint jövő szombaton, a 8. forduló miavai mérkőzésével folytatják szereplésüket a bajnokságban.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?