Új szubvenciós programot indít a kulturális minisztérium

Natália Milanová
Pozsony |

A Szlovák Kulturális Minisztérium egy új szubvenciós programot indít azok számára, akik eddig nem folyamodhattak támogatásért.

A kultúrához és kreatív iparhoz köthető műszaki és támogató szakmákat űzők a március és szeptember közötti időszak után havi 540 euró, vagyis összesen 3 780 euró támogatást igényelhetnek. A segélyt azok a kérvényezők nyerhetik el, akik bevétele az adott hónapban nem haladta meg az 540 eurót – tájékoztatott Natália Milanová (OĽaNO) kulturális miniszter a pénteki sajtótájékoztatóján.

Az aktuális felhívás a kultúra területén dolgozó önálló kereső tevékenységet végző személyeket és a szabad foglalkozásokat űzőket érinti.

A támogatást igénylőnek első lépésben kérvényeznie kell a Művészeti Alaptól (FPU) a felvételt a kultúra területén tevékenykedő egyéb szakemberek nyilvántartásába. Ezután regisztrálnia kell a kulturális minisztérium támogatási rendszerében, majd kitölteni egy elektronikus kérvényt. A dokumentumot ki kell nyomtatni, majd postázni a minisztérium címére. Pozitív elbírálás esetén a pénzt a miniszter asszony elmondása szerint már decemberben utalni fogják.

Az érdeklődők minden szükséges információt megtalálnak a kulturális minisztérium weboldalán. A kérdéseiket feltehetik e-mailben (ds.podpora@culture.gov.sk) és a következő telefonszámon is: +421 2 32 184 357.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?