A városok a tömeges tesztelésekre fordított kiadások visszatérítését sürgetik

országos tesztelés

Amennyiben újabb tömeges tesztelésekre kerül sor, a városok és a községek továbbra is készek együttműködni. Sürgetik ugyanakkor az első és a második forduló költségeinek visszatérítését. A Szlovákiai Városok Uniója (ÚMS) így reagált arra a bejelentésre, miszerint a közeljövőben az országos tesztelés újabb fordulóira kerülhet sor. A TASR hírügynökséget Daniela Piršelová, az ÚMS szóvivője tájékoztatta csütörtökön.

„A tömeges tesztelés nincs ingyen, és a városok anyagi források nélkül, önerőből nem tudják megvalósítani a további fordulókat” – áll az ÚMS közleményében, mely szerint a gyakorlat megmutatta, hogy a városok maximálisan együttműködőek. Az állam részéről ugyanakkor elvárják a világos és fair kommunikációt. Az ÚMS támogatja az önkormányzatok azon igényét, hogy a kormány időben, világosan és érthetően fogalmazva hozzon intézkedéseket.

Igor Matovič (OĽANO) kormányfő korábban bejelentette, hogy karácsonyig várhatóan sor kerül még egy tömeges tesztelésre. Részleteket egyelőre nem árult el. Annyit mondott, hogy az epidemiológusok és a központi válságstáb fontosnak ítélték az országos tesztelést, mert sikerült általa csökkenteni a napi esetszámot. Hozzátette: ha azt fogják tapasztalni, hogy az emberek nem akarnak részt venni az önkéntes tesztelésen, akkor decemberben teljes lezárásra lehet szükség.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?