Közös miniszterelnök-jelöltet állítanak a magyarországi ellenzéki pártok 2022-re

Közös miniszterelnök-jelöltet állítanak a magyarországi ellenzéki pártok 2022-re

A „demokrata ellenzéki szövetség” legkésőbb 2021. október 23-án, az előválasztások lebonyolítása után megnevezi közös miniszterelnök-jelöltjét és a 106 közös egyéni képviselőjelöltjét – olvasható a DK, a Jobbik, az LMP, a Momentum, az MSZP és a Párbeszéd közös közleményében.

Mint írták: a 2022-es kormány- és korszakváltás érdekében újabb döntéseket hoztak a „demokrata ellenzéki szövetség" (DK, Jobbik, LMP, Momentum, MSZP, Párbeszéd) pártelnökei a november 15-én tartott harmadik találkozójukon.

Az ellenzéki pártelnökök rögzítették, hogy elutasítják a „Fidesz-rezsim által kezdeményezett választási szabálymódosításokat, és az alaptörvény-módosításba bújtatott közpénzlopást”.

Kinyilvánították: bármit fogad is el az „önkényuralmi rendszer” parlamenti többsége, a megváltoztatott választási szabályokhoz alkalmazkodva győzelemre készülnek, és „az alaptörvény-módosítás mögé bújtatva ellopott közpénzt visszaszerzik”.

A közös közlemény szerint a pártelnökök értékelték a koronavírus-járvány elleni védekezés helyzetét is. A Fidesz-kormány láthatóan nem készült fel a járvány második hullámára, nem készítette fel az egészségügyi rendszert, elkésett és szűkmarkú intézkedésekkel próbálja kezelni a járvány társadalmi és gazdasági következményeit – összegeztek.

A „Fidesz-rezsim” a koronavírus-járvány második hulláma idején kizárólag a magyar emberek védelmével, az egészségügy és a gazdaság megsegítésével foglalkozzon, ne hatalomtechnikai kérdésekkel – írták.

Kormány- és korszakváltásra készülnek 2022-ben – erősítették meg –, a készülő közös programban pedig meghatározzák azokat az alapértékeket, amelyek iránytűként szolgálnak „a demokrata pártok” együttműködéséhez és későbbi közös cselekvéséhez. Az egyeztetési folyamatba szakmai és civil szervezeteket, valamint szakszervezeteket is bevonnak – fűzték hozzá.

Az előválasztások lebonyolításába is bevonják a civil szervezeteket, valamint civil jelöltek indulását is lehetővé teszik, ha elfogadják a szövetség által képviselt alapértékeket – olvasható a közleményben.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?