Új kerettel, de elutaznak Bécsbe a norvégok

Tokmac NguenTokmac Nguen

Vadonatúj kerettel, de elutazik Ausztriába a norvég labdarúgó-válogatott, amelynek szerdán Bécsben kell pályára lépnie a Nemzetek Ligájában. Meghívót kapott Tokmac Nguen is.

Az északi csapat szombaton éppen a repülőtérre tartott, hogy elinduljon a Románia elleni vasárnapi összecsapásra, amikor a helyi egészségügyi hatóságok megállították a küldöttséget, és nem engedték, hogy távozzon az országból. A teljes keretet tíz nap karanténra kötelezték, mivel a védő Omar Elabdellaoui koronavírustesztje korábban pozitív lett, így a románok elleni NL-találkozó végül elmaradt.

A Norvég Labdarúgó Szövetség közleménye szerint az együttes tagjai hazatértek, de hétfőn (ma) kihirdetnek egy új keretet, amelyet Leif Gunnar Smerud, az U21-es válogatott szövetségi edzője irányít majd az osztrák fővárosban.

A Bajnokok Ligájában szereplő Ferencváros nem sokkal később a honlapján bejelentette, hogy egyik legjobb támadója, az OTP Bank Liga góllövőlistáján hat találattal második Tokmac Nguen is meghívót kapott. A kenyai születésű, ám norvég állampolgárságú játékos korábban az északiak U18-as és az U19-es válogatottjában is pályára lépett, a felnőttek között azonban még nem szerepelt.

A másodosztályt jelentő B divízió 2. csoportjában szereplő norvégok még a négyes első helyét is megszerezhetik Ausztriában, ehhez legalább 2–1-re kellene nyerniük – az 1–0 idegenben szerzett gólok miatt kevés lenne – a kvartettet vezető osztrákok vendégeként.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?