Újra a Dunakapu téren lesz a hagyományos győri piac

Győr
Győr |

Tavasszal újra megnyitják a hagyományos piacot a Dunakapu téren. Évekkel ezelőtt a tér nagyszabású átépítése miatt átköltöztették az árusokat, néhány hónapon belül viszont a vásárlókkal együtt visszatérhetnek a térre.

A Csallóközből érkező vásárlók is kedvelték a győri piacot, sokan nosztalgiával emlékeznek vissza a szerdai és szombati vásárokra, vagy az ikonikus lacipecsenyésekre. A tér felújítása miatt azonban átköltöztették az árusokat, a piac alatt mélygarázs épült, a felette lévő terület pedig rendezvényhelyszínként működött tovább – nyáron koncerteket szerveztek, télen műjégpályát, majd óriáskereket építettek. Dézsi Csaba András, Győr polgármestere nemrég közölte, hogy márciusban újra megnyílik a belvárosi piac, amely a város arculatát is tükrözi majd. Főleg élelmiszert áruló őstermelők kínálhatják portékáikat. Rotter Zsolt, a piacot üzemeltető Győr-Szol Zrt. vagyonkezelési üzletágvezetője a Kisalföld napilapnak azt nyilatkozta, hogy mintegy 30–35 őstermelővel, 5 büfével és 10 nem élelmiszert kínáló kereskedővel indulhat el a piac, de ennél jóval több árusnak van hely a téren, ezért várják az érdeklődők jelentkezését. A város sajtóosztálya közölte, hogy modern infrastruktúrát alakítanak ki a piachoz, lesz piaciroda, gombavizsgáló, vágottbaromfi-értékesítési pont, és a hűtéses tárolást is megoldják. A térre tervezett rendezvényeket nem befolyásolják majd az árusok, így továbbra is koncerthelyszín marad a tér. A városháza sajtóosztályának tájékoztatása szerint az adott események előtt úgy rendezik el a standokat, hogy az ne akadályozza például a színpadépítést. „Mire a szombat délutáni vagy esti rendezvény elkezdődik, a standokat elszállítják és a teret tisztán átadják a soron következő eseménynekˮ – írta a sajtóosztály.

„Évtizedekkel ezelőtt a tavaszi és őszi szünetek állandó programja volt a győri piac, itt vettük meg a ruhákat, a konyhai eszközöket, mákdarálót, passzírozót, a kedvenc büfésünkhöz mindig visszajártunk. Szerettük a piac hangulatát, remélem, sikerül valamit visszacsempészni ebből is a térre” – mondta Etelka. Nyáron is sokan jártak át Győrbe bevásárolni a térségből, egy olvasónk elmondta, hogy a nemrég átadott vásárcsarnokban is gazdag a kínálat, és jóval olcsóbban jutott hozzá a zöldségekhez, mint itthon. A romló járványhelyzet miatt most inkább nem megy át a határon, de azt mondta, az újjáélesztett hagyományos piacra biztos kilátogat.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?