A hátrányos helyzetű tanulók hétfőtől csoportokban tanulhatnak

koronavírus iskolakezdés

Hétfőtől (november 16.) kis csoportokban tanulhatnak az alap- és középiskolákban azok a szociálisan hátrányos helyzetű tanulók, akik nem tudnak távúton bekapcsolódni az oktatási folyamatba. 

Ez Branislav Gröhling (SaS) oktatásügyi miniszter döntéséből következik, amelyet a minisztérium weboldalán közölt.

A tanítás megvalósulhat kis csoportokban, ha ezt az iskola működési körülményei lehetővé teszik, és az iskola fenntartója is emellett dönt. „Kis csoporton egy legfeljebb öt tanulóból és egy pedagógusból álló csoportot kell érteni” – derül ki az oktatásügyi miniszter közleményéből. Az érintett tanulók azért térhetnek vissza az iskolákba, mert sokszor nincsenek nekik biztosítva azok a körülmények, amelyek a távúton való képzést lehetővé tennék. Igor Matovič (OĽANO) kormányfő szerint a járvány első hulláma idején 52 000 gyereknek nem volt arra lehetősége, hogy részt vegyen a tanításon. Hozzátette: ezeket a gyerekeket minél előbb újra be kell vonni a tanítási folyamatba.

Hétfőtől a speciális közép- szak- és készségfejlesztő iskolákban is újraindul a tanítás. Ezenkívül a kollégiumokat és az iskolai étkezdéket is megnyitják a speciális közép- szak- és készségfejlesztő iskolák tanulói számára.       

Az oktatásügyi miniszter közleményéből az derül ki, hogy ha az iskola működési körülményei lehetővé teszik, és az iskolafenntartó is emellett dönt, akkor azoknak a szociálisan hátrányos helyzetű alap- és középiskolás tanulóknak, akik nem tudnak távúton bekapcsolódni az oktatási folyamatba, lehetőségük van az étel elfogyasztása az érintett iskolák étkezdéiben.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?