Recept: Boros-gombás kacsasült

kacsa

HOZZÁVALÓK: 1 db kb. másfél kilós konyhakész kacsa, 2 nagy fej hagyma, kacsára való fűszerkeverék, 5-6 nagy fej csiperkegomba, 1 dl száraz fehérbor (pótolható alaplével vagy vízzel), étolaj.

A megmosott kacsát szárazra töröljük. Először a belsejét dörzsöljük be fűszerkeverékkel (ezt magunk is elkészíthetjük: só, morzsolt rozmaring, szárított és darált fokhagyma, őrölt bors keveréke), aztán kívül megspricceljük olajjal, majd itt is bedörzsöljük a fűszerkeverékkel. A félbevágott gombákat a kacsa hasüregébe töltjük.

Egy jénai tál alját kikenjük olajjal, és ráfektetjük a szárnyast. Aláöntjük a bort, lefedjük, és kis lángon (180 fok) a sütőbe tesszük. Kb. egy órát hagyjuk így párolódni, közben egyszer meglocsoljuk a szaftos-fűszeres borral. Ha a szárnyas már elég puha, fedő nélkül, nagyobb hőfokon sütjük tovább; a gombát a hasából előtte egy kanállal kiszedjük, a hús mellé tesszük, és így toljuk vissza a sütőbe. Hagyjuk, hogy a folyadék elpárologjon, a kacsa ropogós kérget kapjon, a gomba pedig finoman megpiruljon. Zöldsalátával és krumplipürével tálaljuk.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa a Vasárnap.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?