Naď szerint indokolt újra veszélyhelyzetet hirdetni

Jaroslav Naď

Jaroslav Naď (OĽANO) védelmi miniszter nem kételkedik abban, hogy indokolt újra veszélyhelyzetet hirdetni, mert szerinte a helyzet most sokkal rosszabb, mint korábban, amikor 45 nappal ezelőtt bevezették az intézkedést. Ezt a szerdai kormányülés előtt mondta.

Rámutatott, hogy a szomszédos országokban, például Csehországban és Magyarországon, illetve Franciaországban vagy Spanyolországban kialakult állapotokra. „Ne tegyünk úgy, mintha mi mások lennénk" - mondta a miniszter. Hozzátette, hogy a kérdést megvitatják kormányülésen, és meggyőződése, hogy sikerül megállapodásra jutniuk.

Elképzelhetőnek tartja, hogy a vállalkozók és a cégek antigéntesztet végeznének az alkalmazottaikon. Példaként az oktatásügyet említettek. „Mi adnánk a teszteket, valamint intéznénk a logisztikát" - magyarázta a védelmi minisztérium vezetője és hozzátette, ha a tesztelés sikeresnek bizonyul, ágazatonként is bevezetnék. Naď szerint rendszerszintű megoldásra van szükség.

Elmondta, a kormányülésen a november 21-22-i tesztelésről is tárgyalni fognak, a tesztelés néhány települést érint. „Tudjuk, hol milyen eredménnyel zárult a tesztelés" - mondta Naď, hozzátéve, a jövő hétvégén körülbelül 500 gyűjtőpontot állítanak fel. Elmondása szerint kiválasztott településeken fognak tesztelni, mert néhány zöld járásban voltak olyan helyek, ahol sok fertőzöttet találtak.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?