Az egyetemfoglalók magukkal viszik a blokádot

dd
Budapest |

Orbán Viktor kormányfő hétfői bejelentése a felsőoktatással kapcsolatos járványügyi intézkedésekről a blokád alá vont Színház és Filmművészeti Egyetemen is új helyzetet teremtett. 

Az online oktatásra való átállás, a kollégiumok bezárása és a gyülekezés betiltása lényegében ellehetetlenítette a blokádot, ezért a hallgatók kiköltöznek a 70 napja elfoglalt épületekből. Ez azonban nem jelent visszavonulást. 
A november 6-i fenntartói intézkedést, miszerint az egyetemen az oktatás felfüggesztésre kerül, a hallgatói önkormányzat szerint a felsőoktatási törvényt megsértve hozták meg. Ezért bírósághoz fordultak az ügyben. A fenntartói intézkedést a bíráság döntéséig nem lehet végrehajtani. 
„A bíróság döntésének megalapozottsága érdekében az egyetemen zajló oktatási tevékenység elismeréséért az Oktatási Hivatalhoz fordultunk. A bizonyító erejű dokumentációt az általunk el nem ismert vezetés akadályozó magatartása ellenére benyújtottuk” – tájékoztatták a hallgatók a sajtót tegnap délután, hozzátéve, hogy a blokád alá vont épületekben az elmúlt két hónapban minden tanórát megtartottak. 
A járványügyi rendelkezésekre reagálva elmondták, hogy azok betartását nemcsak állampolgári, de kollektív felelősségüknek is tartják. Az SZFE holnaptól digitális oktatásra áll át, az épületeket elhagyják. „Mivel követeléseik továbbra sem teljesültek, a minisztériummal pedig minden igyekezetünk ellenére sem kezdődtek meg az érdemi tárgyalások, a blokádot nem feladjuk, hanem magunkkal visszük” – közölték a diákok.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?