Évente 150 euró hozzájárulás fogápolásra

fogorvos

A rendszeres szájápolás és szájhigiénia nem csupán esztétikai célokat szolgál. Egy felmérés szerint a fogászati rendelőbe érkező csaknem valamennyi páciensnél felfedezhető valamilyen szájápolási hiányosság. Ezért is fontos, hogy ne hanyagoljuk el a rendszeres fogorvosi ellenőrzést. Jó, ha tudjuk, melyik egészségbiztosító járul hozzá ügyfelei fogápolásához.

Sokan azt gondolják, hogy ha legalább naponta kétszer megmossák a fogukat, akkor mindent megtettek. Ez sajnos tévhit! A helyes fogápolás a fogkefe megfelelő kiválasztásával kezdődik. A legelőnyösebb fogkefe feje kicsi, lekerekített végű, hiszen sok apró és nehezen elérhető helyre kell eljutnunk vele. A szár legyen kényelmes fogású, csúszásmentes nyéllel. A következő fontos szempont a sörte keménysége: normál körülmények között közepes szálerősségűt válasszunk.

Használat után a fogkefét ne tegyük se vízbe, se tokba, mert a sörték között gyorsabban elszaporodnak a baktériumok és a gombák. Legalább 3-4 havonta cseréljük, mert ennyi idő alatt elhasználódnak, elkopnak a sörték, és így csökken a hatékonyságuk. A legideálisabb természetesen az lenne, ha minden étkezés után tudnánk fogat mosni. Reggel és este azonban igenis fontos, hogy megfelelő technikával alaposan megtisztítsuk fogainkat. A lefekvés előtti fogmosást soha ne hagyjuk ki, mert éjszaka a nyáltermelés csökkenése miatt kevésbé érvényesül a szájüregben a nyál védő- és tisztító hatása, ezért nő a lepedékképződés.

Szakértők szerint 3 havonta érdemes lenne szájhigiéniai tanácsadásra is elmenni, hogy megelőzhessük a nagyobb bajt.

Van magán egészségbiztosító, amely tudatosítja a rendszeres fogápolás fontosságát, és a Zdravé zuby program keretében ügyfeleinek évente négyszer 25 euróval járul hozzá a fogápolási vagy szájhigiéniai költségekhez, vagyis összesen 100 euróval. Az új évtől még nagyobb lesz ez az összeg: január elsejétől 30 euró. Újdonság, hogy négyről ötre emeli a támogatott látogatások számát, így összesen 150 euró hozzájárulást kap a biztosító ügyfele. Sokan nem tudják, hogyan kell a hozzájárulást kérvényezni. Az a legfontosabb, hogy megtudja, fogorvosának van-e szerződése azzal a biztosítóval, amelyik a kedvezményt nyújtja.

Az eljárás a következő: Miután a fogorvos befejezte a kezelést, ön kifizeti a kezelésért járó összeget. Ne felejtsen bizonylatot kérni. A kérvénybe a dátumot, az időpontot bele kell írni. A fizetésről szóló bizonylat fénymásolatát csatolja a kérvényhez. Tüntesse fel, hogy fogápolásról vagy szájhigiéniáról volt-e szó. Mindent a kezelés utáni 30 napon belül vagy a naptári év végéig intézzen el. Legkésőbb 90 nappal a kérvény benyújtása után bankszámlájára megérkezik a pénz. (ki)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?