Škrtel nem most tér vissza

Tarkovič
Pozsony |

Számtalan hiányzója lesz az északírek elleni Eb-pótselejtezőre, illetve a Skócia és Csehország elleni NL-meccsekre készülő szlovák labdarúgó-válogatottnak.

Štefan Tarkovič szövetségi kapitány a tegnapi szenci gyülekezőn előbb korábbi ígéretét teljesítette: a szűkebb, kedden megnevezett 19-es keretet további hat névvel bővítette: Dávid Hancko (Sparta Praha), Tomáš Suslov (Groningen), Pavol Šafranko (Sepsi), Samuel Mráz (Lubin), Adam Jakubech (Kortrijk) és Norbert Gyömbér (Salernitana) került még be a csapatba a tartalékok közül. 

Tarkovič aztán a hiányzók listázásába kezdett. A legnagyobb veszteség Martin Škrtel, aki most tért volna vissza a válogatottba. Tarkovič azonban hiába győzte meg a 35 éves középhátvédet, a Basaksehir játékosa egészségi gondok miatt nem szerepelhet a nemzeti csapatban. 

„A BL-mérkőzésük után egyéni edzésprogram alapján készült, de teljes terhelés mellett nem tudja vállalni a játékot – mondta Tarkovič. – Martin Koscelník mellett két stábtagnak is pozitív lett a koronavírustesztje. Ezért két új masszőrt is behívtunk. Az orvosi csapattal úgy döntöttünk, hogy senki sem jön el a gyülekezőre azok közül, akik korábban szolgáltattak pozitív mintát. Ez Kuciak, Haraslín, Plach, Holec és Holúbek mellett Vavrót és Mihalíkot is érinti. Strelec pedig az U21-es csapathoz csatlakozik.” 

Koscelník helyére Lukáš Pauschek került be a Slovanból, csapattársa, a szintén a pozsonyiakat erősítő Vladimír Weiss szereplése azonban kérdésessé vált, a szélső ugyanis kisebb sérülés miatt kihagyta csapata hétvégi bajnokiját a nagymihályiak ellen. „Izomhúzódása van, néhány nap kérdése, hogy rendbe jöjjön – jegyezte meg Tarkovič, aki a csütörtöki, északírek elleni Eb-pótselejtezőn biztosan számíthat Pekaríkra. – A Herthától nem kaptunk hivatalos értesítést, hogy nem járulnak hozzá a szerepléséhez, örülök, hogy Peťo itt van.” 

Háttér-információk szerint a német klubok mellett az olaszok is vacillálnak, éljenek-e a FIFA adta lehetőséggel, mely szerint – a vírusjárvány miatt – nem kötelesek elengedni játékosaikat a válogatottmeccsekre. „Ha néhány egyesület így döntene, nincs mit tennünk, joguk van hozzá. Másrészt a fiúk számára is nagy motiváció a válogatottban szerepelni. Az Eb-pótselejtezőhöz hasonló fontosságú meccs ha tízévente akad. Egyelőre nincs olyan információm, hogy bármelyik klub ilyen lépést mérlegelne a játékosainkkal kapcsolatban” – tette hozzá Tarkovič. 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?