A Karcsai úton csak ma tesztelnek

Karcsai út
Dunaszerdahely |

„Majd holnap elmegyek” – mondta egy nő, miután meglátta a Karcsai úti közösségi központ előtti tesztelőpontnál várakozó embereket, hozzátette, hogy a múlt héten is az egyik városi állomáson abszolválta a tesztelést.

A Karcsai úton csak ma tesztelnek, az önkormányzat honlapján úgy tájékoztatott, hogy a marginalizált roma közösség tagjait várják ide, de csak ma. A helyszínen szolgálatot teljesítő katona viszont kérdésünkre cáfolta az információt, és leszögezte, hogy aki sorba áll, azt letesztelik. Ezt a közeli benzinkút alkalmazottja is megerősítette. „Én is ott voltam még az ebédszünet előtt. Akkor körülbelül hatan voltak előttem, most viszont feltorlódhatott a sor.”

Kora délután mintegy negyven-ötvenen vártak a tesztre. „Minden rendben megy, fegyelmezetten sorakoznak az emberek” – tette hozzá a katona. Egy asszony az unokájával indult volna a kijárási korlátozás alóli kivétel igazolásához szükséges vizsgálatra, de a sor láttán elgondolkodott, megéri-e várni. „A múlthéten itt nem teszteltek, de a városban gond nélkül kivártam a sort, és megkaptam a negatív igazolásom. Inkább elmegyek majd holnap a városban” – mutatja a zsebében lapuló kék papírt.

A közösségi központban is este nyolcig tart nyitva a tesztállomás, holnap viszont itt már nem várják az embereket.

Fél kettőkor az autós tesztelési pontnál és a Vidékfejlesztési Szakközépiskolában torlódott fel leginkább a sor. A többi állomásnál legfeljebb 100 méter hosszúra saccolták a sorokat az ott várakozók.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?