Parlamenti bizottság vizsgálja Šimko ügyét

Jozef Šimko
Pozsony/Rimaszombat |

A parlament összeférhetetlenségi bizottsága fogja vizsgálni Jozef Šimko képviselő (ĽSNS), rimaszombati polgármester ügyét.

A bizottság figyelmét a rimaszombati járási rendőrség irányította az ügyre, melyben már egy ideje nyomozás folyik. Tomáš Lehotský, a Za ľudí képviselője, az összeférhetetlenségi bizottság tagja az írta a közösségi oldalán, hogy Šimko esetében felmerült az alkotmány megsértésének és a hűtlen kezelésnek a gyanúja.

Jozef Šimko polgármesterként a város tulajdonában lévő földterületekről írt alá bérleti szerződést, csakhogy egy olyan céggel, melyben az akkori felesége volt az ügyvezető, és amiben Šimkonak is részesedése volt. Lehotský szerint ez már önmagában törvényellenes. Šimko azzal védekezik, hogy a szerződés érvénytelen, mivel nem hozták nyilvánosságra a város honlapján az aláírást követő három hónapon belül. Ennek ellenére a cég fizeti a városnak a bérleti díjat, mely a Za ľudí képviselője szerint gyanúsan alacsony.

Lehotský javaslatára a bizottság további információkat kért a várostól és a rendőrségtől, hogy megvizsgálhassák az ügyet. 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?