Rimaszombatban, Losoncon és Füleken is lesznek tesztelőpontok a hétvégén

országos tesztelés rimaszombat
Rimaszombat/Losonc/Fülek |

Rimaszombatban, Losoncon és Füleken is lehetőségük lesz az állampolgároknak arra, hogy a hétvége során teszteljék magukat a Covid-19 betegségre.

Bár mind a Rimaszombati, mind a Losonci járás 0,7 százalék alatt volt az országos tesztelés első körében, a lakossági igényeknek eleget téve ezen a hétvégén is felállítanak néhány mintavételi pontot.

A Rimaszombati Járási Hivatal együttműködve Rimaszombat városával, a város polgárainak és a környékbeli községek polgármestereinek kérésére két mintavevő helyet hoz létre az országos Covid-19 elleni tesztelés idején. Az egyik mintavételi pont a Tompa téren, a volt megyeháza épületében lesz, a másik a Daxner iskola épületében, a Clementis utcában. Mindkettő nyitva lesz szombaton és vasárnap (november 7-8.) is, 8 és 20 óra között. Az országos tesztelés első körében a Rimaszombati járásban 46 872 személyt teszteltek le, közülük 197 lett pozitív, ami 0,42 százalékot jelent.

A Losonc önkormányzatának honlapján olvasható információ szerint szombaton egy mintavételi pont lesz a városban, a Nógrádi utcai Apollo mozi épületében. „A tesztelés ingyenes lesz, de nem ábécé sorrend szerint végzik. Az akciót azért szervezzük meg, hogy leteszteltethessék magukat azok, akik a járások között utaznak, és ehhez negatív teszteredményre van szükségük" – közölte a város. A Losonci járásban az első körben 40 655 személyt teszteltek le, közülük 213 lett pozitív, ami 0,52 százalék.

A lakosok kérésének eleget téve Fülek városa is lehetővé teszi a tesztelést. Szombaton, november hetedikén a füleki Városi Piac területén állítanak fel egy önkéntes tesztelő állomát, mely 8:00 és 20:00 között lesz nyitva. (TASR, hn)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?