Vrabec Mária munkája is támogatást nyert a Facebook Covid-alapjából

covid alap

Meghozták a döntést arról, hogy mely európai újságírók és médiaszervezetek kapnak eszközöket az Európai Újságírás Covid–19 Támogatási Alapból: munkatársunk, Vrabec Mária is a kedvezményezettek között van.

Az Európai Újságíró Központ (EJC) a Facebook Újságírói Programmal (FJP) együttműködve, a Facebook anyagi támogatásával indított támogatási programot a járványhelyzet miatt még nehezebb helyzetbe kerül sajtómunkások számára. A második támogatási hullám 68 kedvezményezettje között ott van Vrabec Mária, a Vasárnap állandó munkatársa is, akit Szlovákiában egyedüliként tartottak érdemesnek a támogatásra (az első hullámot is beleértve), a listán tehát egyedüliként képviseli az itteni sajtószakmát.

Az első fordulóban (vagy hullámban) egyébként 94 kezdeményezett kaphatott az erre előirányozott 1.530.000 euróból, most, a második körben 68 orgánumot és újságírót választottak ki, ezúttal Albánia, Csehország, Lettország, Luxemburg, Szlovákia, Szlovénia és Svédország sajtómunkásait is díjazva.

In partnership with the Facebook Journalism Project, we are pleased to announce 68 more news organisations and...

Közzétette: European Journalism Centre (EJC) – 2020. november 5., csütörtök

 

Kisebbségek előtérben

A második körben különös figyelmet szenteltek azoknak az újságíróknak és publikációknak, amelyek olyan társadalmi csoportokról adnak hírt, akik alig vagy az átlaghoz képest kevésbé szerepelnek a médiában. A támogatást többek között olyanok kapták most, akik hírt adnak például az észak-írországi marginalizált közösségekről, roma munkásnőkről, az LMBTIQ+ közösségekről, a szexmunkásokról, a 65 évnél idősebbekről – és Vrabec Mária révén a szlovákiai magyarságról.

Ezúttal 30 sajtótermék és 24 újságíró kapott támogatást, elsősorban a járványhelyzet miatti nehézségek enyhítésének céljával. Független, háromlépcsős elbírálási rendszert alkalmaztak: ellenőrizték, hogy a pályázó jogosult-e a támogatásra, kikérték a szakértők és az EJC tagjainak véleményét, és persze megvizsgálták a pályázó konkrét tevékenységét.

Összesen 842 pályázat érkezett a második hullámban, ebből 608 a sürgősségi támogatásra. Közülük emelkedett ki tehát Vrabec Mária munkája és pályázata, amelynek alapján 5000 eurós támogatást kapott. A szerkesztőség nevében gratulálunk!

 

A kedvezményezettek névsora IDE KATTINTVA tekinthető meg.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa a Vasárnap.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?