Hubočan és Weiss is visszatér a szlovák válogatottba

Tarkovič
Pozsony |

Štefan Tarkovič, a szlovák labdarúgó-válogatott megbízott szövetségi kapitánya egyelőre 19-es keretet hirdetett az északírek elleni Eb-pótselejtezőre.

A koronavírus-járvány miatt Tarkovič egyelőre kivár, de legkésőbb szombatig 25 fősre tervezi bővíteni a keretet. „Atipikus időket élünk, ami ma érvényes, az holnapra már megváltozhat, ezért döntöttünk a speciális kerethirdetés mellett – magyarázta Tarkovič, miért jóval hosszabb ezúttal a tartalékok listája (26). – A helyzet alakulásától függően töltjük majd fel a csapatot. Egy-egy kapust és szélső védőt, valamint két középhátvédet mindenképpen szeretnénk még behívni, de a csatárposztot is meg akarjuk erősíteni.”

A Pavel Hapalt váltó szakember hozzátette, jelenleg hat játékos (Dušan Kuciak, Denis Vavro, Lukáš Haraslín, František Plach, Samuel Mráz és Jaroslav Mihalík) van karanténban.

Tarkovič keretének legnagyobb meglepetése, hogy visszatérnek a nemzeti csapatba korábbi válogatottak. A 35 éves Tomáš Hubočan épp Hapal bemutatkozásakor vonult vissza a címeres mezben való szerepléstől – Adam Nemeccel és Martin Škrtellel együtt. Utóbbi a tartalékok között szerepel, de ha rendbe jön a hétvégén összeszedett kisebb combsérülése, ott lesz az északírek elleni csapatban. „Adam Nemecnek jelenleg nem a legjobb a viszonya a klubjával, a bukaresti Dinamóval, ezért úgy érzi, nem biztos, hogy tudna nekünk segíteni, amit elfogadtam” – mondta Tarkovič, hozzátéve, a támadó egyébként bólintott a visszatérésre mint olyanra.

Kissé eltérő ifjabb Vladimír Weiss esete. A problémás középpályás korábban kijelentette, Hapal alatt nem kíván a válogatottban szerepelni. Az utóbbi időben mégis szó volt róla, hogy visszatér. „Meggyőződésem, hogy segíteni tud a fiúknak, talán meghálálja a válogatottnak azt, amit tőle kapott korábban. Ha nem teljesítene jól, nem szerepelne a keretben. Minden ember változik, Vlado mindig is a média kereszttüzében volt. Kell, hogy legyen egy morális sorvezetője. Nyíltan beszélgettünk, és megegyeztünk a játékszabályokban” – utalt Tarkovič a nemrégi esetre, amikor a szélsőről olyan videó került nyilvánosságra, melyen a Slovan alelnökével, ifjabb Ivan Kmotríkkal ölelkezik, majd nyilvánosan vizel.

Az északírek elleni, jövő csütörtöki Eb-pótselejtezőn a szlovákok továbbra sem számíthatnak a sérült Martin Dúbravka kapusra, felgyógyult viszont a koronavírus-fertőzésből az Internazionale hátvédje, Milan Škriniar.

„Az egyik asszisztensem figyeli az északíreket. Nagyon hasonló a helyzetük, mint nekünk: a Nemzetek Ligájában több vereséget szenvedtek, és 11-esek után jutottak be a pótselejtezők döntőjébe. Kiváló egyéniségeik vannak, jól szervezettek, és szigetországiakhoz képest jók a kombinációs játékban is. Ha fegyelmezettek leszünk, 50-50% esélyt látok a továbbjutásra” – zárta a sajtótájékoztatót Tarkovič.

A szlovákokra a pótselejtező után két NL-meccs is vár, előbb Nagyszombatban Skócia (nov. 15.), majd Plzeňben Csehország (nov. 18.) ellen játszanak.

Érdekes

A szlovákok szűk kerete

Kapusok: Marek Rodák (Fulham), Dominik Greif (Slovan)
Védők: Peter Pekarík (Hertha Berlin), Ľubomír Šatka (Lech Poznan), Martin Koscelník (Liberec), Milan Škriniar (Interna-zionale), Martin Valjent (Mallorca), Róbert Mazáň (Mladá Boleslav), Tomáš Hubočan (Omonia Nicosia)
Középpályások: Marek Hamšík (Ta-lien), Ján Greguš (Minne-sota), Albert Rusnák (Salt Lake), Stanislav Lobotka (Napoli), Patrik Hrošovský (Genk), Juraj Kucka (Parma), Ondrej Duda (Köln), Róbert Mak (Ferencváros), ifj. Vladimír Weiss (Slovan)
Csatár: Michal Ďuriš (Omonia Nicosia)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?