SUZUKI: egy hét tervezett leállás van, munkakezdés jövő hétfőn

A Suzuki esztergomi gyárában a szlovákiai országos tesztelés után sincs semmilyen változás, a mostani egyhetes leállás előre tervezett, hegesztőüzemi fejlesztésekről van szó.

A magyar SUZUKI Zrt. esztergomi gyárában a szlovákai országos tesztelés után sincs változás a termelési rendben. Jelenleg egyhetes, tervezett leállás van, erre a vállalatnál gyártott modellek előállításához kapcsolódó kisebb-nagyobb hegesztőüzemi fejlesztések elvégzése miatt van szükség – tájékoztatta az Új Szót Bonnár-Csonka Zsuzsanna, kommunikációs vezető. A szóvivő hozzátette, a leállás semmilyen kihatással nincsen sem a foglalkoztatotti létszámra, sem pedig munkavállalók bérezésére.A dolgozók a leállás alatt is az eddig megszokott módon kapják fizetésüket. A koronavírus-járvány miatti tavaszi hathetes leállást követően a gyárban július 13. óta ismét két műszakban zajlik a gyártás. „A kétműszakos termelési rend csupán tömeges megbetegedések esetén kerülhet veszélybe. Jelenleg nem áll fenn ez a helyzet a szlovák munkatársaink esetében sem“ – konstatálta Bonnár-Csonka Zsuzsanna. A Suzukiban tehát jövő hét hétfőtől is két műszakban dolgoznak majd.

A Suzuki korábban arról tájékoztatott, hogy azon munkások esetében, akik esetleg nem vetették alá magukat az antigén tesztnek, és emiatt 10 napos karanténba kell vonulniuk, szabadságot kérhetnek, vagy fizetetlen távollétet kénytelenek rögzíteni számukra. A vállalat nem végez tömeges tesztelést, azonban esetleges megbetegedések esetén a hatósági eljárás mellett közvetlen kontaktkutatást is végeznek házon belül, és vállalati költségen PCR tesztet biztosítanak az érintetteknek.  

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?