Telítődnek a kórházak

kórház

Véleményét a kollégái közül is sokan osztják, ezért az egészségügyi minisztérium már a közeljövőben megváltoztatja a kimutatások módszerét.

Amint Zuzana Eliášová, a szaktárca szóvivője tájékoztatott, nemsokára naponta közölni fogják az arra vonatkozó adatokat, hányan haltak meg úgy, hogy pozitív volt a Covid-tesztjük. Később a boncolás és a vizsgálatok eredményeinek alapján azt is nyilvánosságra hozzák, hány betegnél volt a halál közvetlen oka a koronavírus-fertőzés.

Most, hogy telítődnek a kórházak, és egyre többen kerülnek a fertőző vagy intenzív osztályokra, sőt lélegeztetőgépre, a halálozási statisztikáknál is fontosabb, milyen ellátást kapnak ezek a betegek a kórházakban. Lapunknak több egészségügyi dolgozó is megerősítette, hogy a helyzet kezd kritikussá válni, a fertőző osztályok annyira túlzsúfoltak, hogy már azokat a betegeket is hazaküldik, akiknek még pozitív a Covid-tesztjük, de jobban érzik magukat, mert kell a hely a súlyos eseteknek. Lélegeztetőgép és védőfelszerelés ugyan most már lenne elég, a legnagyobb baj, hogy orvos és főleg nővér nincs, azokat pedig sem venni, sem néhány nap alatt kiképezni nem lehet.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa a Vasárnap.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?