Trump vagy Biden?

trump biden

Az elmúlt hetekben csak egy téma rezonál a szlovákiai közbeszédben. A tömeges tesztelés. Én ennek ellenére holnap az amerikai elnökválasztást is figyelni fogom, mert ez hosszútávon nagyobb hatással lehet Szlovákiára, mint a tömeges tesztelés. Nem szeretnék és nem is tudok a két jelölt mellett és ellen szóló érvek részletes elemzésébe bocsátkozni, de a jelenlegi elnök két rendelkezését felettébb elhibázottnak tartom.

Elsősorban Trump és az  USA  környezetvédelemhez való hozzáállását tartom elhibázottnak. Főleg, hogy felmondta a párizsi klímaegyezményt. Ellenkező esetben e téren már sokkal előbbre lehetnénk.

A másik téma az elnök kisebbségekhez való viszonya. Trump kijelentései és az amerikai társadalmi hangulat így együtt már-már veszélyesnek tűnik. Elismerem, hogy most nem szívesen lennék afroamerikai az USA-ban. Az állandó konfliktusok gyártása, a diszkrimináció problémájának figyelmen kívül hagyása, tényleg létező problémák, amelyek nem igazán járulnak hozzá az egyes közösségek békés együttéléséhez.

Úgy gondolom, hogy a világnak, az EU-nak és Szlovákiának is  olyan elnökre van szüksége az Atlanti-óceánon túl, aki párbeszédképes megbízható partner.

Én ezért választanám Joe Bident.

Sólymos László pártelnök, volt környezetvédelmi miniszter 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?