Kalmárral és Schäferrel az izlandiak ellen

Marco Rossi

Marco Rossi szövetségi kapitány a soron következő három novemberi mérkőzésre kijelölte a magyar labdarúgó-válogatott keretét, amelybe ismét meghívót kapott Kleinheisler László és Gyurcsó Ádám. Ahogy a DAC csapatkapitánya, Kalmár Zsolt és Schäfer András is.
 

„Úgy vélem, azok a játékosok, akik hozzájárultak ahhoz, hogy az Eb-pótselejtező döntőjében szerepelhessünk, kiérdemelték, hogy behívjam őket – kezdte a sajtótájékoztatóját a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, Marco Rossi. – Néhány változtatásra mégis szükség volt. Gyurcsó Ádámot hívtam be Szőke Adrián helyett. Gyurcsót már régóta ismerem, tudom, milyen technikai készségei vannak, mi az a plusz, amivel hozzájárulhat a válogatott játékához. Másik változás, hogy Kleinheisler Lászlót és Lovrencsics Gergőt is be tudtam hívni.” 

Az előző kerethirdetésre rányomta a bélyegét a koronavírus-járvány, hiszen a válogatott egyik legjobb formában lévő játékosa, Szoboszlai Dominik nem állhatott Rossi rendelkezésére. „Nagyon kívánom, hogy most ne legyenek ilyen problémáink. Most nincsenek ilyen akadályok, de látjuk, hogy a helyzet napról napra változik, a vírus egyre agresszívabb. Ezért is hívtam be huszonnégy mezőnyjátékost és három kapust a keretbe. Dominikkel nemrég beszéltem, és azt mondta: ha a Salzburg nem engedi el, akkor gyalog fog jönni, annyira játszani akar Izland ellen. De a többiek is így vannak ezzel.” 
A szövetségi kapitány elmondta, annak ellenére, hogy Szalai Ádám a Mainzban nem sokat játszik, nála ő a válogatott első számú vezetője: „Megérdemelten csapatkapitány, karizmatikus vezető, akinek lelki készségei túl fontosak a csapatnak ahhoz, hogy kihagyjuk a keretből. Számomra mindig ezt jelentette Ádám, meg is védtem, amikor úgy éreztem, hogy túl sok kritikát kapott.” Rossi Izlanddal kapcsolatban elmondta, hogy fizikailag stabil csapat, kevés teret enged az ellenfelének, viszont ha helyet kap, akkor maximálisan kihasználja azt, jók az ellentámadásai.

A magyarok jövő csütörtökön Izland csapatát fogadják az Európa-bajnoki pótselejtező döntőjében, a győztes kijut a 2021-re halasztott, részben budapesti rendezésű kontinensviadalra. Ezt követően három, illetve hat nappal később Szerbia és Törökország válogatottját látják vendégül a Nemzetek Ligája B divíziójának ötödik és hatodik fordulójában.

(nso, MTI)

Érdekes

A magyar keret

Kapusok: Dibusz (FTC), Gulácsi (RB Leipzig), Hegedüs (Paks)
Védők: Bese (Leuven), Botka (FTC), Fiola (Fehérvár), Hangya (Fehérvár), Kecskés (Lugano), Lang (Omonia Nicosia), Lovrencsics (FTC), Loic Nego (Fehérvár), Orbán (RB Leipzig), Szalai A. (Apollon)
Középpályások: Cseri (Mezőkövesd), Holender (Partizan Beograd), Kalmár (DAC), Kleinheisler (NK Osijek), Nagy Á.(Bristol City), Schäfer (DAC), Sigér (FTC), Szoboszlai (Salzburg)
Támadók: Gyurcsó (Hajduk Split), Könyves (ZTE), Nikolics (Fe-hérvár), Sallai (Freiburg), Szalai Á. (Mainz), Varga (Kasimpasa) 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?