A robotporszívó megkönnyíti az életünket

robot

Az emberek többsége nem mindig nagy kedvvel lát neki a házimunkának. Különösen a porszívózást szeretjük halogatni, hiszen nem csak időigényes házimunkáról van szó, de sok energiát is felemészt, mire a lakás minden helyiségében felporszívózunk. Amennyiben mi sem szeretjük a fárasztó házimunkákat, úgy nagyon hasznos lehet számukra a robotporszívó, amelynek kiválasztásánál olyan paraméterek játszhatnak szerepet, mint szívóerő, a navigáció típusa, az akkumulátor üzemideje, vagy a csatlakozás.

A robotporszívók a kezdeti időkben – 90-es évek – nem arattak túl nagy sikert, de az elmúlt időszak innovációja és az intelligens kialakítások egyre népszerűbbé teszik ezt a takarítási eszközt. Ma már nagyon széles a választék, hiszen a kínálatban megtalálhatók a navigáció nélküli robotporszívók, illetve a navigációval ellátott robotporszívók is megjelentek a piacon. A navigációval ellátott takarítási eszköz az érzékelői segítségével először feltérképezi a terepet, majd kiértékeli a legjobb útvonalat a helyiség komplett és majdnem 99 százalékos kitakarítására. Éppen ezért ez a fajta robotporszívó a nagyobb családok számára alkalmas.

A navigáció nélküli robotporszívó ütközőiben érzékelők vannak, amelyek detektálják az akadályokat, miután a porszívó irányt vált. Mivel nem emlékszik, hogy merre járt, így feltöltést követően olyan helyeken is takaríthat, ahol már egyszer felporszívózott. Mivel a helyiség körülbelül 75 százalékát takarítja fel, ezért tágas és főként akadálymentes otthonokba kiváló takarítási eszköz. A cikkben a robotporszívó 5 előnyét mutatjuk be.

A modern robotporszívók távirányító funkciói

A modern robotporszívó beállításai akár mobilalkalmazással, távirányítással is működethető. Tehát a távolból, okostelefonnal vagy táblagéppel is vezérelhetjük és navigálhatjuk a háztartási eszközünket. A robotporszívó tehát akkor is elvégzi a dolgát, amikor mi éppen dolgozunk, vagy éppen nyaralunk. A takarítás így nagyon egyszerűvé és kényelmessé válik.

Hatékonyan működik

A hagyományos porszívók sok esetben nagy súllyal bírnak és a szívófej nem is fér be mindenhová, így mindig maradhat olyan padlófelület a lakásban, amely nem lesz tiszta. A robotporszívó könnyű, ezért egyszerű a hordozása és jobban is „manőverezik”, mint a hagyományos porszívók. Ha a robotporszívónk végzett a földszinten, egyszerűen fel tudjuk vinni az emeletre, ahol a legszűkebb helyekre is befér az ágy vagy egyes bútorok alá és hatékonyan feltakarítja az egyébként nehezebben hozzáférhető helyeket, területeket.

Energiát és időt spórolunk

A porszívózás nem csak időigényes feladat, de fárasztó is. Ha azonban rendelkezünk egy robotporszívóval, akkor csak az okostelefonunkra van szükség, és egyetlen gombnyomással kosztjuk a robotporszívó feladatait. Mindezt a munkahelyünkről is megtehetjük, így nem fáradtan kell nekiállnunk a porszívózásnak, és még energiánk is sokkal több marad, amit más tevékenységekre fordíthatunk az otthonunkban.

Észlelik a különböző felületeket

Egy – egy lakásban eltérő padlófelületek lehetnek, hiszen az egyes helyiségben a burkolat lehet padló, a másik szobában szőnyeg, vagy járólap. A robotporszívók azonban érzékelik a padlófelület változásait, illetve még a falakat és a lépcsőket is érzékelik, ami megfordulásra készteti őket, így nem kell attól tartanunk, hogy kemény felületnek ütközve, hamar tönkremennek.

Automatikusan töltődnek

A legtöbb robotporszívó érzékeli az akkumulátor alacsony töltöttségi szintjét. Mivel ezek a robotporszívók töltési funkcióval is rendelkeznek, így a porszívó „töltőállomásra” igyekszik, majd ott folytatja a feladatait, ahol korábban abbahagyta. Ez a navigációval ellátott robotporszívókra érvényes.

 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?