Néhány pompás recept, hogy jóízű legyen a diéta!

Néhány pompás recept, hogy jóízű legyen a diéta!

Kovács Katalin receptjei

Egészséges édesburgonya-leves

Hozzávalók: 2 db édesburgonya (batáta), 2 sárgarépa, 1 szál petrezselyem, egy darabka póréhagyma, só, zsírszegény tej, víz, 1 doboz alacsony zsírtartalmú görög joghurt, ételízesítő, olívaolaj.

Az apró kockákra vágott póréhagymát olívaolajon megpirítjuk, hozzáadjuk a megpucolt, felkockázott répát meg petrezselymet, és 5 percig tovább pirítjuk. Felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje, és megsózzuk. Amikor a zöldség megpuhult, botmixerrel pürésítjük, és felöntjük tejjel, hogy leves állagú legyen. Kevés vegetával ízesítjük (nagyon óvatosan, hogy az édes íz megmaradjon). A végén behabarjuk joghurttal, és még pár percig főzzük. Nagyon finom, édes-savanykás ízű levest kapunk. Friss pékáruval vagy pirított kenyérkockákkal kínáljuk.

 

Gyors párolt csirkemell

Hozzávalók: 1 csirkemell, 1 csomag zsírszegény mozarellasajt, 1 paradicsom, 1 zsírszegény görög joghurt, só, bazsalikom, tárkony, kb. 2 dl csirkehúsalaplé.

A megmosott, zsírjától megtisztított csirkemellhúst szélességében 1 cm mélyen bevagdossuk (irdaljuk), megfűszerezzük, majd minden bevágásba mozarella- és paradicsomszeletet rakunk. Teflon serpenyőben szárazon pirítani kezdjük, majd aláöntjük a csirkealaplét, és lefedve pároljuk; szükség szerint a lét pótoljuk alatta. A puhára párolódott húst kivesszük, a visszamaradt lét a joghurttal behabarjuk, majd visszatesszük hozzá a húst, és még 2 percig pároljuk. Jázminrizzsel tálaljuk.

 

Túrós-gyümölcsös pohárdesszert

Hozzávalók: 1 cs. light krémtúró, 1 dobozka Alpro vanília ízű szójapuding, 1 cs. vaníliás cukor, 1 őszibarack, 1 banán, 1 kivi.

A túrót, pudingot és a vaníliás cukrot alaposan összekeverjük. A gyümölcsöket meghámozzuk, húsukat felkockázzuk. A hozzávalókat magas, széles szájú poharakba rétegezzük: gyümölccsel kezdjük, ez lehet pl. a barack, erre kevés krémet rakunk, aztán jöhet a kivi, megint krém, banán, krém, ismét barack, míg minden el nem fogy. A tetejét kivikarikával, esetleg hosszú piskótával díszítjük. Íze hasonlít a Miláčik túrókréméhez, viszont ez zsírszegény, és bátran fogyaszthatják fogyókúrázók is.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa a Vasárnap.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?