Tóth Tibor magyar állami kitüntetést kapott

díj
Budapest |

Magyarország köztársasági elnöke, Áder János a Magyar Érdemrend Lovagkeresztje kitüntetést adományozta Tóth Tibor Jászai Mari-díjas színművésznek, a Komáromi Jókai Színház volt igazgatójának.

A színművésznek a kitüntetést „a felvidéki magyar kulturális életben betöltött jelentős szerepe, valamint a határon túli magyar színjátszás érdekében végzett kiemelkedő művészi munkája elismeréseként” adományozta a köztársasági elnök. 

Tóth Tibor a díjat hétfőn a Pesti Vigadóban Kásler Miklóstól, az emberi erőforrások miniszterétől vette át, az államalapítás évfordulója, augusztus 20. alkalmából adományozott állami kitüntetések átadásán. Az elismeréseket eredetileg augusztus 20., az államalapítás ünnepéhez kapcsolódóan adták volna át, ám az ünnepség akkor a koronavírus-járvány miatt elmaradt.

Tóth Tibor, a Magyar Érdemrend Lovagkereszt friss tulajdonosa, kérdésünkre, hogy milyen érzésekkel vette át a kitüntetést, úgy fogalmazott:

„Nagy meglepetést okozott számomra Áder János köztársasági elnök úr ezzel a kitüntetéssel. Megnyugtató érzés számomra, hogy a magyar állam és a kulturális kormányzat odafigyel ránk, értékeli a munkánkat. A Pesti Vigadóban történt díjátadó nagyon felemelő, megható és színvonalas volt. Színházigazgatói tevékenységem elmúlt 17 éve nem a díjak szem előtt tartásának tükrében, hanem a közönség, valamint a színházi dolgozók megbecsülésének a jegyében zajlott. Soha nem a kitüntetésekért tettem a dolgomat, de hazudnék, ha azt mondanám, hogy ez az elismerés most nem esik jól” – mondta Tóth Tibor.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?