Receptek a keto diétázóknak

Keto dieta

A keto diéta napjainkban egyre népszerűbb, széles és könnyen variálható kínálata sokaknak biztosítja az ízekben gazdag és változatos étrendet. Ha szeretnénk először kipróbálni a keto lehetőségeit, vagy akár rutinos ketósként új ötletekkel gazdagodnánk a kijelölt ételek közt, akkor néhány recept elolvasása további ízletes finomságok elkészítésére sarkallhat minket.

A keto diéta alapjai

Ha a Kedves Olvasó esetleg még nem ismeri a ketogén diétát, egy pár mondatban hadd mutassuk be. A módszer alapja, hogy a szénhidrátot kizárjuk, vagy a lehető legminimálisabb szinten tartsuk az étkezésünk elemei közt, helyette pedig inkább az egészséges, természetes zsírok és a fehérjék bevitelét erősítsük az étrendben. Ez fogja előidézni a ketózis jelenséget a szervezetben, amellyel az energia felszabadításához az a zsírból fog elvenni. A módszer előnye, hogy az intenzíven sportolók mellett kipróbálhatják a túlsúlyban szenvedők és a cukorbetegek is.

A ketózis egyébként a test természetes reakciója, viszont a mai civilizált világban a szervezet nincsen minden helyzetben arra kényszerítve, hogy a lerakódott zsírból veszítsen elsődlegesen. A keto diéta segíti ennek az ösztönös testi reakciónak a visszahozását, és ezáltal egy hatékonyabb, energiában gazdagabb szervezetet építhetünk fel.

Az interneten sokféle, már haladó szintű keto receptek közül tudunk válogatni, mi most egy mindenki által kedvelt ételt mutatunk be, amit kezdőként vagy régi motorosként is könnyen elkészíthetünk.

Keto Burger

Bizony, a marhahús teljesen keto-engedélyezett étel! A lényege az, hogy az elhagyott pogácsán vagy zsemlén túl az öntet se tartalmazzon rejtett szénhidrátokat.

Egy tálban keverjük össze az öntet alkotóelemeit:

  • fél pohár extra-szűz olivaolaj,
  • harmadnyi pohár balzsamecet,
  • 3 evőkanál dijoni mustár,
  • 2 evőkanál méz,
  • egy gerezd aprított/zúzott fokhagyma,
  • Só és frissen őrölt bors.

A húst keverjük össze worcestershire szósszal és hagymaporral, a bátrabbak chili port is tehetnek bele. Fűszerezzük sóval és borssal, majd grillezzük meg mindkét oldalát magas hőfokon serpenyőben vagy grillrácson, és akár pár hagymakarikát is mellé tehetünk három percre puhítani. Tálaljuk friss salátalevelekkel, karikára vágott paradicsommal, avokádóval és lilahagymával. Garantáltan jól fog esni!

A fotó forrása:

Hajai Photo / Shutterstock.com

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?