5 tipp kijárási tilalom esetére

szotyolazo

Egyre több szó esik arról, hogy ha nem javul a helyzet, ha nem csökken a fertőzöttek száma, a kormány bevezeti a kijárási tilalmat. Ebben az esetben otthonunkba leszünk zárva – soha nagyobb büntetés ne érjen. Hogy mivel töltsük ekkor az időt? Az alábbi ötleteket ajánlja a Vasárnap.

1. Iratok rendezése

A legtöbb háztartás csak álmodozik arról, hogy a különféle iratok szépen lefűzve, egymás mellett sorakoznak, logikai sorrendben. Egy átlagember órákig keresi az éppen szükséges papírt. Ha mi is ezek közé tartozunk, itt az ideje, hogy hozzálássunk az iratrendezéshez. Amire nincs szükségünk, semmisítsük meg, a többit pedig évek, témák szerint rendezzük. Nem kedves feladat ez, de hálás.

2. Konyhatündérek

Nem lehet étterembe se járni – kivéve, ha a teraszon fogyasztjuk az ételt, esetleg elvitelre kérjük –, így lehetőségünk nyílik rá, hogy kipróbáljuk magunkat a konyhában. Akik nem igazán bánnak jól a fakanállal, azoknak azt javasoljuk, gyakoroljanak sokat, és hamar ráéreznek majd a főzés örömére. Ha pedig kipróbált és finom, szezonális ételeket készítenének, lapozzák át a Vasárnapi Asztal mellékletünket.

3. Pihenés

A kijárási tilalom idején aztán senki nem panaszkodhat arra, hogy túlhajszolt. Ilyenkor lehet igazán pihenni, bevezetni a délutáni sziesztát, szundit. Akik home office-ban dolgoznak, még inkább figyeljenek oda arra, hogy mennyit időt töltenek munkával, mert bizony megeshet, hogy sokkal többet, mint amennyi a munkaidő.

4. Régi fotók és videók

A borongós, őszi napokon nincs is jobb a nosztalgiánál. Vegyük elő a régi fotókat, videókat, és éljük át újra az elmúlt időket. Ha szerencsénk van, akad olyan, aki betársul mellénk nosztalgiázni.

5. Olvasás

Egy jó könyv bármikor jó kedvre deríthet, bármikor jó társ tud lenni. Az előző számban ajánlottunk néhány őszi olvasnivalót, de most figyeljenek! A jövő héten megjelenő Őszikék irodalmi mellékletünkben olyan olvasmányokat találnak, amelyeket már most érdemes várni. A kettő között pedig itt ez az új Vasárnap, telis-tele remek olvasnivalóval!

A teljes írás a nyomtatott Vasárnap 43. számában jelent meg!

Aki vásárlás helyett előfizetné a Vasárnapot, az most egyszerűen megteheti: https://pluska.sk/predplatne/vasarnap/#objednat-tlacen

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa a Vasárnap.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?