Mikulec: Ha a rimaszombati városi rendőrség nem fog bírságolni, megteszi az állami

Roman Mikulec
Rimaszombat |

Ha a városi rendőrség nem teszi meg, akkor majd az állami fogja ellenőrizni az előírások betartását Rimaszombatban – tette közzé a közösségi hálón Roman Mikulec (OĽANO) belügyminiszter. Ezzel Jozef Šimko polgármester bejelentésére reagált, mely szerint a városi rendőrség nem fog bírságot kiszabni azokra, akik kimennek a temetőbe.

„Bár ezt mindannyian szeretnénk, de a temetőlátogatás nem szerepel azok között a kivételek között, amire nem vonatkozik a kijárási korlátozás. Éppen azért, hogy a legveszélyeztetettebb csoportot védjük, nehogy az életükkel fizessenek azért, hogy kimennek hozzátartozóik sírjához. A törvények mindenkire vonatkoznak. A városi rendőrségre és önre is” – írta Mikulec Šimkónak.

POZDRAVUJEM, PÁN ŠIMKO

Touto cestou by som chcel pozdraviť pána primátora Rimavskej Soboty Jozefa Šimka, ktorý je...

Közzétette: Roman Mikulec - minister vnútra SR – 2020. október 26., hétfő

Šimko a bejegyzést eredetileg Igor Matovič (OĽANO) kormányfőnek címezte, és arra hivatkozott, hogy Magyarországon 15–20 ezer néző volt egy focimeccsen, és néhány centiméterre álltak egymástól az emberek.

„Ön pedig, Matovič úr, nem engedi ki a mi állampolgárainkat a helyi temetőbe, hogy virágot tegyenek a sírokra” – írta Rimaszombat polgármestere.

Mikulec szerint Šimko az iskolapéldája annak, mekkora veszélyt jelenthetnek egy ember zavaros nézetei a többiekre. „Még sajnálatosabb, hogy a rimaszombatiaknak olyan polgármesterük van, aki megengedi magának, hogy megsértse a kormány által hozott rendeleteket és ezzel még nyíltan dicsekszik is a világhálón” – tette hozzá Mikulec.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?