Matovič együttműködésre szólított fel minden pártot

Matovič maszk

A parlamenti képviselőknek pártállástól függetlenül támogatniuk kellene a tesztelési akciót, és együtt kellene működniük a pandémia elleni küzdelemben. Erre Igor Matovič (OĽANO) kormányfő szólította fel őket a parlamentben pénteken. Egyben indítványozta a képviselői grémium összehívását, hogy személyesen is együttműködést kérhessen a frakcióelnököktől. A grémium 10 órától ülésezett.

A kormányfő egységes fellépést és együttműködést vár minden politikai párttól. „Próbáljuk meg két-három hétre félretenni a konspirációkat és a politikát, és próbáljunk meg összefogni” – kérte Matovič, aki szerint ezzel ezreket menthetnek meg az egészségügyi problémáktól. Az ĽSNS képviselőit külön kérte, hogy közöljék a választóikkal: a COVID-19 veszélyes betegség.

A miniszterelnök kifejezte abbéli reményét, hogy pénteken az összes politikai párt képviselője részt vesz majd egy közös sajtótájékoztatón, amelyen összefogásra szólítják fel az embereket. Hozzátette: Európa és a világ most választ vár arra a kérdésre, hogy a teljes országzáron kívül van-e más lehetőség is. A központi válságstáb által elfogadott kombináció által Matovič szerint elkerülhető a teljes körű „lockdown”. Megjegyezte, hogy a szakmai konzílium ez utóbbit javasolta.

A kormányfő Marian Kotlebát, az ĽSNS elnökét is megemlítette a beszédében. Felidézte, hogy leginkább ő vonta kétségbe az új koronavírus létezését, hogy így szerezzen politikai jópontokat. Az emelvény előtt ekkor megjelent Milan Mazurek (ĽSNS) képviselő egy papírlappal, amelyre azt írta: „Pszichopata”. Kollár figyelmeztette őt. „Házelnök úr, engem ez tényleg nem zavar, úgy vélem, konkrét személyek ilyen módon adják az egész világ tudtára, hogy mik is ők” – reagált a miniszterelnök.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?