Vlhovát nem zavarja a buboréklét

Vlhová

A műlesiklásban és a paralel számokban címvédő Petra Vlhová sikeresen kezdte az alpesi sízők 2020/21-es világkupa-idényét. Az összetett elsőségre vágyó 25 éves sportoló a buboréklétről, a jasnái viadalról és a nézők nélküli versenyekről is beszélt az újságíróknak.

Vlhová élvezi, hogy a koronavírus-járvány miatti óvintézkedések következtében jóval kevesebb médiamegjelenése van. A csütörtöki online sajtótájékoztatóra is saját otthonából jelentkezett, és rövidre fogta a válaszait. Azt azonban gyorsan leszögezte, bele sem akar gondolni, hogy márciusban Jasnán ne legyenek nézők. „A 2016-os verseny gyönyörű emlék, nagyon élveztem, még ha nem is volt időnk magunkra Veronika Zuzulovával. A szurkolók remek hangulatot teremtettek, a legjobbat a vk-sorozat összes helyszíne közül. Ezért is sajnálom nagyon a jelenlegi állapotokat” – mondta a szlovák alpesi síző.

Vlhová szerint ugyanakkor már annak is örülni kell, hogy egyáltalán versenyezhetnek és elindult a szezon Söldenben a hétvégén. „Mindent távolságtartással kezelek, mert látjuk, mi történik a világban. Bármit is teszek, a fertőzést nem lehet teljesen kizárni, de nem tartok tőle, csak az esetleges 15 napos karanténtól, amikor semmit nem csinálhatok – jegyezte meg Vlhová. – Igyekszem folyamatosan buborékban maradni. A versenyek előtt három nappal minden helyszínen le fognak tesztelni, lesz benne részem bőven. A repülőutakat viszont nem kerülhetem el, nem fér bele az időbe, hogy egy-egy távolabbi helyszínre két napig autózzak.”

Visszatérve Söldenre: óriás-műlesiklásban Vlhová azonnal egy harmadik hellyel nyitott, pedig az osztrák síközpontban hagyományosan nem szokta megtalálni a ritmust. „Nagyon jó érzéseim vannak a kezdést illetően, végre úgy alakult a verseny, ahogy azt akartam. Kicsit olyan hangulata volt a viadalnak, mint egy olimpiának, sehova sem lehetett bejutni akkreditáció nélkül, minden lépésben ellenőriztek. Persze nem arról volt szó, hogy ne lehetett volna szabadon mozogni – felelte egy újságírói kérdésre a 25 éves síző, majd a további faggatózásra bevallotta, a futamok közben nem is tudatosította, hogy nincsenek nézők. – Igazából az csak az eredményhirdetéskor zavart, hogy nincs ott senki, addig inkább csak magamra összpontosítottam. Hiányoztak a legközelebbi családtagjaim, de ismétlem, ezt a tényt el kell fogadnunk és örülni annak, hogy egyáltalán versenyezhetünk.”

És hogy edzhetnek, tehetnénk hozzá, Vlhová ugyanis a Livio Magoni vezette szakmai stábbal három napig még Söldenben maradt edzeni. Műlesiklás és paralel gyakorlások alkották a programot, utóbbi lesz ugyanis a vk-sorozat következő állomásának műsorán november közepén Lechben. 

„Kedden jöttem haza Szlovákiába, itthon leszek egy hétig, amit azonban szintén végigedzek. Utána Finnországba repülünk, ott fogunk készülni a következő versenyekre” – árulta el közeljövőbeli programjáról Vlhová. Hosszú távra, azaz a teljes idényre vonatkozó terve pedig változatlan: „Idén is harcba szállunk az összetett elsőségért, a nagy kristályglóbuszért. Jobban érzem magam a felkészülés után, mint tavaly, erősebb vagyok” – tette hozzá Vlhová.

Érdekes
Jasná

Jasná: mindenre felkészülnek

A tervek szerint március 6–7-én kerül sor Jasnán a női alpesi sízők vk-versenyére, amit a hónap elején a nemzetközi szövetség (FIS) is megerősített. Az alacsony-tátrabeli síközpont 2016 után lesz ismét házigazda. „Öt éve napi 15 000 néző látogatott ki, ez most biztos nem lesz így. Minden variációra felkészültünk, a nézők nélküli lebonyolításra és 1000-es korlátozásra is, decemberben már tudnunk kellene a konkrétumokat” – mondta a csütörtöki sajtótájékoztatón Matej Hulej, a szervezőbizottság elnöke. A FIS rendelkezése értelmében zónákra osztották fel a központot, hogy az egyes csoportok (versenyzők, technikusok, szponzorok képviselői) ne találkozzanak.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?