A Madách Színház az internetre költözik

ee

A járványhelyzetre reagálva novembertől elsősorban a virtuális térbe helyezi át idei bemutatóit a budapesti Madách Színház.

Novembertől elsősorban a virtuális térbe helyezi át idei bemutatóit a Madách Színház.

Közleményükben az áll, hogy mindaddig játszani fognak, amíg ez lehetséges, és hálásak mindazoknak, akik a járványhelyzet miatt hozott szigorú intézkedések ellenére ellátogatnak hozzájuk. Folyamatos színpadi működésük mellett az új bemutatókat a virtuális térbe helyezik át, így azok a vidéki, illetve a határon túli nézők is láthatják őket, akik eddig a távolság miatt ritkábban jutottak el Budapestre.

A műsorfolyamról szólva kiemelték, hogy nehéz helyzetben erőt lehet meríteni a klasszikusokból. Boccaccio Dekameronja, bár csaknem hétszáz éves, napjainkhoz hasonló alaphelyzetet vázol fel: járvány söpör végig a világon, és az emberek kénytelenek lemondani mindarról, ami számukra az életörömöt jelentette. Tízen egy vidéki palotába költöznek, és történeteket mesélnek egymásnak, amelyektől azt remélik, hogy megidézik számukra mindazt, ami az életben szép, értékes és élvezetes. „Ezt a gondolatot követve mi is mesélni szeretnénk nézőinknek. A mi meséink a színházról szólnak: színészekről, rendezőkről, világsikerekről, költészetről” – áll a közleményben.

Online programjaikban újra műsorra tűzik nyári bemutatóikat, az Örökké fogd a kezem és a Jövőre, veled, ugyanitt című előadásokat. Kerüljenek közelebb! címmel műsorsorozatot indítanak, ezeken az esteken meghívott alkotók mesélnek a híres musicalek színpadra állításáról, és megszólalnak a legnagyobb musical-slágerek is. A Kerüljenek közelebb a színházcsináláshoz! című esteken elvezetnek a kulisszák mögé, vendégeik között lesznek a Madách művészei és más színházak jelentős alkotói is.

Az irodalomról, a zenéről és a nagy színészi teljesítményekről külön műsorsorozatot szerveznek, ahol a társulat tagjainak kedvenc dalai hangzanak el.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?