Virtuális jegyek a kassai tömegközlekedésben

Kassa
Kassa |

Kassa önkormányzata a legutóbbi tanácskozásán a Kassai Tömegközlekedési Vállalat tarifáiról és a menetjegyek árusításának formájáról is tárgyalt. Zöldet kapott a módosító javaslat, így a virtuális menetjegyrendszer mellett bankkártyával helyben kifizethetjük a büntetést is.

Vladimíra Petrušová, a Kassai Tömegközlekedési Vállalat (DPMK) szóvivője lapunknak elmondta, a virtuális jegyet egy mobiltelefonos applikáción keresztül lehet majd megváltani, melyet az ellenőrök a mobileszközeinken fognak ellenőrizni a már jól bevált QR-kódos rendszer segítségével. Mivel az applikáció nemcsak a jegyvásárlást, hanem más funkciókat is magába fog foglalni, a közlekedési vállalat szerint a fejlesztéssel a jelenlegi rendszert még felhasználóbarátabbá teszik. „A fejlesztéssel minden egyéb mellett a papíralapú jegyek nyomtatásához szükséges nyersanyag felhasználásának folyamatos csökkentetését szeretnénk támogatni, és vele egy időben vállalatunk smart-portfólióját is szeretnénk tovább bővíteniˮ – közölte lapunkkal Petrušová. A vállalat szerint a fejlesztést hónapokon belül bevethetik. Ahogy az a város honlapján közzétett javaslatból is kiderül, a virtuális jegy átszállásra alkalmas és időkorlátos lesz, de a jelenlegitől eltérően csak a tömegközlekedési vállalat járatain lehet használni.

„A mobilapplikáció az akár hét napig is érvényes, időalapú jegyek megvásárlását teszi lehetővé. A virtuális jegyek a fizetés után megadott kétperces időintervallum után érvényesek. Csakúgy, mint az SMS-rendszerben vásárolt jegyeknél, az utasok csak a jegy érvénybe lépését követően vehetik igénybe a DPMK közlekedési eszközeitˮ – olvasható a nyilvánosan is elérhető javaslatban. Az applikáció egy felhasználó fiókjában egyszerre 40 kifizetett és aktív menetjegyet képes tárolni. A virtuális jegyeket 30 és 60 perces, 1 és 7 napos, 60 perces éjszakai, 60 perces kerékpár, csomag vagy állat szállítására vonatkozó jegy, illetve munkaszüneti napokon 60 perces családi jegy formájában lehet majd megvásárolni. A jegyárak a jelenlegi, papíralapúhoz képest valamivel olcsóbbak lesznek. Míg a harmincperces menetjegy a jelenlegi 90 cent helyett 79 centbe fog kerülni, addig a 60 perces jegyért 89 centet kérnek, a 24 órás jegy 3 euró, az egyhetes, vagyis a hétnapos jegy ára pedig 11 euró. 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?