Jövőre több városban is olcsóbb lehet a távfűtés

Richard Sulík
Pozsony |

A nagyvárosokban élők egy részének 2021-től csökkennek a távfűtéssel kapcsolatos költségei – jelentette be Richard Sulík gazdasági miniszter.

Az árcsökkenésre azok számíthatnak, akiknek a távhőszolgáltatójuk az állami MH Manažment tulajdonában levő MH Hőszolgáltató Holdingba tartozó hat hőszolgáltató egyike. Az ország vezető hőszolgáltatóiról van szó, amelyek Pozsonyban, Kassán, Nagyszombatban, Zsolnán, Zólyomban és Turócszentmártonban együttesen 320 ezer háztartás fűtését látják el. „Az árcsökkentés oka, hogy jövőre a fűtéshez használt gáz esetében 33, a szén esetében 17%-kal csökkennek a költségeink. A fűtőanyaggal kapcsolatos költségeken együttesen 15,7 millió eurót takaríthatunk meg” – mondta Ľuboš Lopatka, az MH Manažment első embere.

A legnagyobb árcsökkenésre a Pozsonyi Távhőszolgáltató (Bratislavská teplárenská) ügyfelei számíthatnak. A fővárosi háztartások több mint felét kiszolgáló társaságnál jövőre 10 százalékkal csökken a távfűtés díjszabása.

„Egy átlagos nagyságú panellakásban élő család ezzel jövőre éves szinten nagyjából 55 eurót takaríthat meg”

– mondta el Lopatka. Zsolnán 4, Kassán, 1,7, Turócszentmártonban 0,6, Nagyszombaton 0,4 százalékkal csökken a távfűtés ára. Egyedül Zólyom esetében jeleznek nagyjából 3 százalékos drágulást.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?