Giro d'Italia – Ganna triplája, Valter egy helyet előrelépett, Almeida növelte előnyét

Giro d'Italia

Filippo Ganna a szombati időfutam megnyerésével harmadik szakaszgyőzelmét aratta a Giro d'Italia országúti kerékpáros körversenyen, a 24. Valter Attila egy helyet lépett előre összetettben, amelyben Joao Almeida növelte előnyét riválisai előtt.

A 14. szakaszon, a Conegliano és Valdobbiadene közötti 34,1 kilométeres egyéni időfutamon egy kategorizált emelkedő nehezítette a versenyzők dolgát.

Az Ineos Grenadiers 24 éves – „Top Ganna” becenevű – olasz bringása a nyitó időfutam magabiztos megnyerése és az ötödik szakaszon aratott meglepetésgyőzelme után pályafutása első háromhetesén, hazai közönség előtt már harmadszor ünnepelhetett. A szám aktuális vb-aranyérmese mögött csapattársa, a kétszeres időfutam-világbajnok ausztrál Rohan Dennis lett a második, míg a harmadik legjobb időt az amerikai Brandon McNulty tekerte, aki ezzel összetettben a negyedik helyre jött előre.

Valter közel három percet kapott Gannától, ezzel 24. helyen zárt, másodpercekkel elmaradva a spanyol időfutambajnok Pello Bilbaótól és a négyszeres Grand Tour-győztes Vincenzo Nibalitól. A CCC magyar versenyzője összetettben egy helyet lépett előre.

A rózsaszín trikós Almeida hatodik helyen zárta az időfutamot másfél perc hátránnyal. Az összetettben így egyedül Wilco Kelderman maradt egy percen belül hozzá képest, a végső sikerre esélyes többi versenyző hátránya 2–4 perc körül van.

Érdekes

Eredmények:

    14. szakasz, Conegliano-Valdobbiadene, 34,1 km, egyéni időfutam:

1. Filippo Ganna (olasz, Ineos Grenadiers) 42:40.47 perc
2. Rohan Dennis (ausztrál, Ineos Grenadiers) 26 másodperc hátrány
3. Brandon McNulty (amerikai, UAE) 1:09 perc hátrány
...6. Joao Almeida (portugál, Deceuninck – Quick-Step) 1:31 p h.
...9. Wilco Kelderman (holland, Sunweb) 1:47 p h.
...22. Pello Bilbao (spanyol, Bahrain–McLaren) 2:53 p h.
23. Vincenzo Nibali (olasz, Trek-Segafredo) 2:54 p h.
24. Valter Attila (CCC) 2:59 p h.
...27. Domenico Pozzovivo (olasz, NTT) 3:01 p h.
...29. Jakob Fuglsang (dán, Asztana) 3:13 p h.

    Az összetett élcsoportja:

1. Almeida 54:28:09 óra
2. Kelderman 56 másodperc hátrány
3. Bilbao 2:11 perc hátrány
4. McNulty 2:23 p h.
5. Nibali 2:30 p h.
...7. Pozzovivo 2:33 p h.
...12. Fuglsang 4:08 p h.
...21. Valter 26:51 p h.

Az olasz körverseny hagyományosan az első az esztendő háromhetesei közül, idén viszont a koronavírus-járvány miatt októberben tartják, részben átfedésben a kedden rajtoló Vuelta a Espanával. Az eredeti tervek szerint májusban Budapest adott volna otthont az úgynevezett nagy rajtnak, a Grande Partenzának, és az első három szakaszt Magyarországon rendezték volna.
 

A hétfői szünnap előtt vasárnap a Base Area Rivolto és Piancavallo közötti 185 kilométer megtétele és hegyi befutó vár a mezőnyre, amely összesen 3497,9 kilométert teker a 103. Giro d'Italián, amíg jövő vasárnap célba ér Milánóban.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?