A hajrában bukták el a derbit a nagyölvediek

régiófoci

Az utolsó percekben buktak el három nagyon fontos pontot a nyugat-szlovákiai III. TIPOS fociliga 10. fordulójában a nagyölvediek. A vendég nagykálnaiak a véghajrában megfordították a számukra kedvezőtlen eredményt és 2:1 arányban diadalmaskodtak ellenfelük felett a járási rangadón.

A koronavírus-járvány miatti rendeletnek köszönhetően zárt kapus mérkőzésen már a 6. percben felhördültek a pálya kerítése mögül leselkedő hazai szurkolók, amikor a nagykálnai Jasenek tizenhat méterről zúdított egy nagy erejű szabadrúgást Benkó Dániel kapujára, a labda azonban elakadt a jól felállított sorfalban. A hazaiak először a 19. percben jutottak szóhoz, ugyanis egy tökéletesen végrehajtott szögletet követően Marek fejesét a tapasztalt Guťan a felső léc segítségével hatástalanította. Nem sokkal később a vendégek részéről Lepieš alig lőtt a jobb sarok mellé, aztán Čejtei félmagasra sikeredett szabadrúgásánál jeleskedett Benkó. Az első gólra a 32. percig kellett várni, ekkor Németh Zsolt hosszú bedobása a tizenegyes közelébe érkezett, a védők elképesztőt hibáztak, Králik Csaba viszont nem adott egy parányi esélyt sem Guťannak, és kilőtte a jobb felső sarkot – 1:0. Az első játékrészt Jasenek bombája zárta, amely alig szállt fölé.

A félidei szünet után egészen a 60. percig laza játék és unott labdafuttatás folyt a pályán, ekkor a hazai Tóth Tamás lökete nyújtott némi felüdülést, a találkozó vége felé azonban váratlanul felgyorsultak az események. A 78. percben a hazaiak teljes mértékben megfeledkeztek az előre lopakodó Vida Attiláról, akinek az örökmozgó Nascimento mértani pontossággal varázsolta a fejére a labdát, és a csatár nem hibázott – 1:1.

Nem sokkal később a gólszerző növelhette volna találatai számát, ám próbálkozása célt tévesztett. Nem úgy, mint a 86. percben, amikor ismét üresen hagyták őt a hátvédek, és Vida beállította az 1:2-es végeredményt.

Összegezve a látottakat elmondható, hogy a hazaiak viszonylag pontatlanul, néha ötlettelenül játszottak, a nyertesek pedig a 34 esztendős brazil Cleber Silva Nascimento irányításával, igaz némi szerencsével, de bezsebelték a három pontot.

A vendégek természetesen elégedettek voltak az eredménnyel. „Járási rangadóhoz méltó meccs volt. Kezdeményezőbbek voltunk ellenfelünknél, jóval több helyzetet dolgoztunk ki, mint ők. A hazaiak az elején egy súlyos védelmi hiba miatt góllal büntettek. A második félidőben minden idegszálunkkal az egyenlítésért, majd a győzelemért küzdöttünk, ami sikerült is. Nagy kár, hogy nézők nélkül kellett játszanunk” – nyilatkozta lapunknak Michal Guťan, a nagykálnaiak rutinos kapusa és klubelnöke.

A vendéglátók kissé levertnek tűntek. „Nehéz szavakat találni és értékelni. Elsősorban az ellentámadásokat erőltettük, a szélső játékosaink azonban csődöt mondtak. Ezen a délután jobb volt az ellenfél” – vélekedett Igor Kasana nagyölvedi edző.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?