Odasújtottak a darnói ügyben, 21 év a darabolós férjnek

f

Az életfogytiglant súroló büntetéssel, 21 év fegyházzal sújtott le a darnózseli hentesre a legmagasabb szintű, magyar bírósági fórum, a Kúria péntek délután.

A kétszer is felmentett N. Jánost tavaly 7 évre ítélték halált okozó testi sértésért, s most előre kitervelt emberölés miatt életéből majdnem 12 évet még biztosan a fegyházban tölt.

Amint olvashatták, N. János kétszer is kibújt a hurokból, az első fokú bíróság felmentette őt, bár a megismételt eljárásban már azt is tényként állapították meg, hogy felesége holttestét feldarabolta, ő volt, aki szétszórta a maradványokat a darnózseli réten, de nem vonták le a végső következtetést. Fellebbezés fellebbezést követett, míg a Győri Ítélőtábla tavaly kimondta a feleségét megölő hentes bűnösségét, de az ölést nem, csak a halált okozó testi sértést. Harmadfokra került az ügy, az ügyészség súlyosítást kért, a védelem felmentést, a család és sértetti képviselője pedig azt, hogy állapítsák meg: N. János nemcsak bántani, hanem megölni akarta N.-né Kovács Juditot.

Nekik adtak igazat: előre kitervelt emberölésért 21 év fegyházra ítélte dr. Márki Zoltán tanácsa a darabolós hentesként elhíresült gyilkost. Úgy látta: még a közvetett bizonyítékok is közvetlen bizonyékká állnak össze egy ilyen szoros láncolatban, s ha csak a testi sértést állapítják meg, felmerül a kérdés, hogy N. János miért nem nyújtott ezek után semmiféle segítséget, miközben saját épségével van elfoglalva. Az is logikus, hogyha a szándékos ölés megállapítást nyer, akkor abból itt az előre kiterveltség is következik, ami miatt a tett máris életfogytiglannal fenyegetett. Hiszen ez a körülmény azt jelenti, hogy valaki tudatosan gondoskodik arról, hogy tettét „biztonsággal” hajthassa végre és a nyomokat is eltüntethesse.

N. János telekommunikáció útján követte a tárgyalást, a kivetítőn láthattuk, amint a győri börtön helyiségében ül, zöld kapucnis pulóverben, sötét, komor arccal, ráncolt homlokkal, mellette a fegyőr. Amíg az ítélet elhangzott, neki is fel kellett állni „odaát”, miközben a sokat szenvedett sértetti család Budapesten meglepett, hitetlenkedő pillantást vetett egymásra. Utána néha egymás kezét fogták: Judit édesanyja és bátyja, féltestvére (édesapja ezúttal munkája miatt nem lehetett jelen.) Ölelték utána egymást a hozzátartozók, s mi még emlékszünk, hogyan ölelte egymást Tatabányán négy éve az akkor felmentett N. János és testvére, Csilla. Fordult a kocka – nem is kicsit.

Galéria

A testvérről bizonyosan kimondták, hogy hazudott, amikor hamis alibit próbált igazolni, és a sértetti képviselő, dr. Gál András kérdésünkre közölte: ha ők ne indítványozták volna ezt, az eljárás a jogerős ítélet után magától is megindul a nővér ellen. A hamis tanúzást egytől öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetik, és nem enyhítő körülmény, hogy testvérek, hiszen épp emiatt joga lett volna hallgatni is – felelte kérdésünkre a jogász.

Kovács Szilárd, Judit testvére hatalmas megkönnyebbülésről beszélt, köszönte mindenkinek a munkáját, aki az igazság kiderítését és győzelmét segítette, a védett tanúktól az ügyészségen át. Nagyon nehéz éveket éltünk át – mondta.

Édesanyját – akit a végtisztesség megadásától is megfosztott lánya gyilkosa, arról kérdeztük: milyen éjszakája volt tegnap és milyen lesz ma?

- Nem volt éjszakám. Amióta tudjuk, hogy mikor lesz a tárgyalás, csal bólogatok. Most talán örömemben nem alszom jól, de talán pár napra még szükségem lesz, mire felfogom mindezt. Nagyon nehéz, most mondták ki, amit régóta tudtunk, hogy a lányomat előre kitervelten megölték, ezután az ember fájdalmat érez, nemcsak megkönnyebülést. Sokszor álmodtam Judittal, inkább régebben, sétálgatott az unokámmal, az Orsikával. De álmomban soha nem szólt hozzám – meséli a fájdalmas anya.

Talán ez is megváltozik, s kívánjuk, hogy ez a nap nemcsak a lezárás, hanem a kezdet is legyen. Sajnos a nagyszülőktől a két tragikus sorsú unoka elhidegült, ne feledkezzünk a 18 éves és 24 éves árvákról, akik a legfőbb vesztesek.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?