Matovič Merkel kancellárral tárgyalt az EU költségvetéséről és a járványról

matovic

A brüsszeli EU-csúcs második napján Igor Matovič miniszterelnök Angela Merkel német kancellárral tárgyalt az európai költségvetésről és a világjárványról.

Az EP-képviselők javaslatára a hosszú távú költségvetés további 39 milliárd euróval való emelése kapcsán megjegyezte, reméli, hogy Németország az Európai Tanács elnökségét betöltő országként „kompromisszumra jut az Európai Parlamenttel a költségvetési csomag ügyében” – tájékoztatott pénteken Facebook-oldalán a kormányfő.

A partnerek megvitatták az egyre több európai országban romló járványhelyzetet. A megoldást az emberek mozgásának és érintkezéseinek korlátozásában látja a miniszterelnök.

Tegnap este mindannyian egyetértettünk abban, hogy a helyzet kordában tartásának egyetlen módja a korlátozás, vagyis az az út, amelyen Szlovákia elindult

- tette hozzá Matovič.

A csúcstalálkozó utolsó napján az állam- és kormányfők az EU külkapcsolatairól tárgyalnak, főleg Afrikáról, mivel folyamatban van az EU és az Afrikai Unió csúcstalálkozójának előkészítése, valamint a járvány terjedése elleni közös intézkedések terve.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?