Kilépett a medréből és elöntötte az ártereket a Nyitra és a Vág folyó

Érsekújvár
Érsekújvár/Szímő/Kamocsa/Gúta |

Másodfokú árvízkészültség van a Nyitra folyó alsó ágán. Érsekújvárban a Kaufland bevásárlóközponthoz közeli hídnál kiömlött a folyó a két töltés közti területre, és már csak néhány méter hiányzik ahhoz, hogy a víz elérje a híd alját.

Kamocsán a hídnál már az egész ártéri területre szétterült a Nyitra folyó, amely néhány méterrel arrébb beleömlik a Vágba, és tovább duzzasztja a hordalékkal teli, iszapos folyót. Ez a zuhatag érkezik Gúta határába. A komáromi járásbeli város peremén több méter hosszú, kiszáradt fákat visz a Vág, több helyen is víz alatt a szántóföldek. Gútánál szerdán a reggeli órákban még 347 centiméteres volt a víz, csütörtökön déltájban már 518 centimétert mértek a hidrometeorológiai intézet jelentése alapján. Szímőn az ártéri erdős terület szintén víz alatt van, és a kamocsai vízparti telkek tulajdonosai közül néhányan már tegnap délután kint jártak, hogy összecsomagoljanak, és néhány személyes holmit magukkal vigyenek. Később már csak terepjáró autókon, vagy csónakon juthatnak be hétvégi házaikhoz a sártengeren át. Érsekújvárban, a Nyitra folyó alsó szakaszán szerdán reggel hét órakor 346 centiméter volt a víz szintje, csütörtökön déltájban elérte az 537 centimétert és a tetőzést a hidrometeorológiai intézet szakemberei délután négy óra tájban feltételezik, amikorra elérheti az 543 centimétert. A Sziget parkerdőbe nem lehet átjutni a Kauflandhoz közeli híd alatti földúton sem gyalogszerrel, sem kerékpáron, mert a terület víz alatt van. A Cseresznyés utcához közeli kiskertek tulajdonosai a töltéshez közeli telkekre még gond nélkül bejutnak, a vízhez közeli parcellákon azonban már áll a víz.

Galéria

Az állatvédők ezúttal is figyelmeztették a kiskertek tulajdonosait, hogy ilyen helyzetben ne hagyják kutyáikat az elárasztott területeken. A Nyitra folyó kilépett medréből a Berek parkerdőnél, és elárasztotta a Nyitra parti lakótelep kis hídjához közeli zöldterületeket.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?