Finn légiósok Érsekújvárban

újvári hokisok
Érsekújvár |

Napról napra változó helyzetben, kéthetes karantén után végül vasárnap mégis megkezdte az új idényt az élvonalbeli érsekújvári jégkorongcsapat, amelynél a bizonytalanság ellenére a playoffba jutás a cél.

A felkészülési időszak végén érkezett a hír, hogy az érsekújvári klub 20 alkalmazottja kapta el a koronavírust. A kötelező kéthetes karantén után, a 3. fordulóban kapcsolódtak volna be a Tipos Extraliga 2020/2021-es idényébe, akkor viszont az aktuális ellenfelek mondták le a meccseket a fertőzés miatt. Végül egy előrehozott mérkőzéssel, a nyitraiak ellen (3:4) mégis lejátszották vasárnap az idény első bajnokiját.

„A karantén miatt nagyon nehéz volt a hátralevő időre megtervezni az optimális edzési folyamatot. Sok játékbeli, taktikai elemet és erőnléti gyakorlást kellett összesűríteni. De a fiúk nem most kezdték a hokit, otthonra is kaptak edzéstervet. Persze, fog még kelleni egy-két hét, hogy elérjék az »üzemi hőfokot«, de aztán már a megszokott rendben kellene működnie a csapatnak” – nyilatkozta lapunknak Imre Valášek, az érsekújváriak sportigazgatója.

A feltételes mód a járvány miatt különösen indokolt, nem csak az érsekújvári egyesületet érintik érzékenyen gazdaságilag (is) a zárt kapus mérkőzések. „Mindennapos a kommunikáció a sportért felelős államtitkárral, a hivatalokkal. Az biztos, hogy ha hosszabb ideig nem lehetnek nézők a lelátón, akkor nincs realitása a bajnokság rendes befejezésének. Abban is egyetértés van a klubok között, hogy ha október végéig nem látnak napvilágot pontos szabályok és feltételek, amelyek alapján az állam kompenzálná a kieséseinket, akkor egészen biztosan félbemarad az extraliga” – szögezte le Valášek, hozzátéve, nem sajnáltatni akarják magukat, egyszerűen ez a helyzet.

Amennyiben mégsem ez a borús forgatókönyv valósulna meg, úgy van-e konkrét célkitűzés a csapat előtt, fordítottunk a beszélgetés menetén. „Alapvetően a playoff nyolcas mezőnyébe akarunk bejutni. De való igaz, hogy napról napra, meccsről meccsre, sőt, már inkább edzésről edzésre tervezünk csak” – mondta a sportigazgató.

A gárda a karantén ellenére is elég meccset játszott, a felkészülési mérkőzéseken (2 győzelem/2 vereség) kívül a Tipsport Kaufland Cup három találkozóját (1/2) is abszolválták. Kisebb változások még az előző napokban is akadtak a játékoskeretben, például Max St-Cyr visszatért Kanadába.

„Jelenleg nyolc légiósunk van, azaz egyvalaki nem játszhatna a bajnokikon, de ezt az ügyet még oldjuk. Szándékos volt a nagyobb létszám részünkről, mert a külföldiek esetében csak ajánlások alapján válogathattunk, a hokisokról nem láttunk felvételeket, így mostanra kristályosodott ki a helyzet” – tette hozzá Valášek.

Martin Hrnčár vezetőedző legénysége pénteken Poprádon lépett volna jégre, de a hazaiak 13 pozitív teszteredménye miatt elmarad a meccs. Vasárnap a trencséniek elleni bajnoki van tervben Érsekújvárban.

Érdekes

Az érsekújváriak kerete

Kapusok: Kiviaho (finn), Lackovič
Védők: Hain, Holenda, Ordzovenský, Fereta, Drtina (cseh), Västilä (finn), Mikuš, Šeliga 
Csatárok: Bajtek, Obdržálek (csehek), Embrich, Seppanen, Hamalainen (finnek), Števuliak, Rehák, Zahradník, Giľák, Andrisík, Holovič, Jurík, Rogoň, Ondrušek

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?