Delphine is belga hercegnő lett

Delphine Boel

Delphine Boël ezentúl igényt tarthat arra, hogy királyi fenségnek szólítsák, és belga hercegnőként apja után felveheti a Saxe-Cobourg-Gotha nevet. Persze nem erre vágyott a leginkább az idén 52 éves szobrásznő, ő csak azt akarta – mondta –, hogy apja végre ismerje el lányaként.

II. Albert belga exkirály sokáig húzódozott, pedig már 1999-ben világgá kürtölte a sajtó, hogy az uralkodónak egy házasságon kívüli viszonyból van egy negyedik gyermeke is. Az akkori belga király azonban nem ismerte el gyermekének a lányt, s minthogy Belgiumban az uralkodó személye sérthetetlen polgári jogi értelemben is, semmilyen eljárást nem indíthattak ellene. II. Albert azonban egészségügyi okok miatt 2013-ban lemondott a trónról legidősebb fia, Fülöp javára, s Delphine Boël ezután fordult a bírósághoz, és DNS-vizsgálatot követelt. Akkor is, mint korábban annyiszor, azt hangoztatta, nem akar pénzt, sem rangot, csak bizonyosságot arról, hogy, mint ahogy anyja állította, az exkirály az apja. A bíróság 2018 októberében a DNS-vizsgálat elvégzésére kötelezte a most 86 éves egykori uralkodót, aki idén január végén ügyvédei útján jelentette be: az apasági teszt eredménye szerint ő a biológiai apja Delphine Boëlnek.

A brüsszeli fellebbviteli bíróság a hónap elején erősítette meg a teszt eredményét, és döntése értelmében „az új belga hercegnő” viselheti apja nevét, sőt gyermekei, Joséphine és Oscar szintén hercegnővé és herceggé váltak.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?