Körülbelül 1600 diák maradt a Comenius Egyetem kollégiumaiban

Comenius Egyetem

A pozsonyi Comenius Egyetem (Univerzita Komenského - UK) kollégiumaiban jelenleg mintegy 1600 olyan hallgatót tartanak nyilván, akik nem költöztek ki a malomvölgyi (VM Ľ. Štúra – Mlyny) és a Družba diákszállóból – tájékoztatta a TASR-t Lenka Miller, az egyetem szóvivője, és hozzátette, a hallgatók döntő többsége kiköltözött.

„Az egyetemi félév elején összesen körülbelül 7000 hallgató kapott szállást a két legnagyobb kollégiumban” - mondta Miller. Főként szlovákiai egyetemi hallgatók maradtak, akiknek valamilyen oknál fogva nincs lehetőségük elköltözni. Miller elmondta, olyanok is vannak közöttük, akiknek családjában súlyos beteg van, akit nem akarnak veszélynek kitenni.

A szakmai gyakorlaton lévő diákok is a kollégiumban maradtak. „Az Erasmus+ programban nálunk tanuló külföldi diákok és az ösztöndíjasok többsége is maradt. Az önköltséges formában tanuló egyetemi hallgatók általában albérletekben laknak" - tájékoztatott a szóvivő.

A pozsonyi Comenius Egyetem október 5-én, hétfőn vezette be az online oktatást. Az egyetem vezetése arra kérte a hallgatókat, aki teheti, a koronavírus-járvány terjedésének megakadályozása céljából erre az időszakra költözzön ki a kollégiumból.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?