Összefognak a kassai kórházak a járvány miatt

Kassa
Kassa |

A koronavírussal fertőzöttek száma a Kassai kerületben is fokozatosan növekszik, ezért a kassai Louis Pasteur Egyetemi Kórház (UNLP) vezetése összefogásra buzdítja a város összes kórházát. Azt szeretnék, hogy ha a járványügyi helyzet tovább romlik, együtt léphessenek fel a fertőzés ellen. 

A kezdeményezés sikeressége érdekében az UNLP vezetése egy találkozó keretében szólította meg a város többi kórházát az együttmű-ködésre. „Azt szeretném, ha együtt gondoskodnánk a betegek megfelelő egészségügyi ellátásárólˮ– jelentette ki Vladimír Grešš, az UNLP újonnan kinevezett igazgatója, aki úgy véli, hogy a sikeres együttmű-ködés és a járványhelyzet leküzdése a kórházak közti folyamatos kommunikációban rejlik. 

Közösen a járvány ellen
„A kassai UNLP a megye központi kórháza, éppen ezért nemcsak a Covid-19-cel fertőzötteknek, hanem az összes többi páciensnek is megfelelő ellátást akarunk nyújtani. Olyan segélyhívó vonalat hozunk létre a kassai kórházak között, mellyel szükség esetén egymást segíthetjükˮ – magyarázta az igazgató. A járványhelyzetre való tekintettel a kassai UNLP-ben egy bizonyos időre leállították a tervezett operációk végrehajtását, az akut betegségekben szenvedő pácienseknek a kórház állítása szerint teljes mértékben megfelelő ellátást nyújtanak. Ahogy azt Ladislava Šustová, az együttműködést szorgalmazó kórház szóvivője lapunknak elmondta, a találkozón a Kassai Egyetemi Gyermekkórház, a Kelet-szlovákiai Onkológiai Intézet, a Szív- és Érrendszeri Betegségek Kelet-szlovákiai Intézete, az Agel csoportosuláshoz tartozó sacai magánkórház és a Szent Mihály Kórház kassai kihelyezettségének vezetése is részt vett. Az intézmények vezetői egyebek mellett abban is megegyeztek, hogy a kórház fertőzésgyanús alkalmazottainak is ki kell alakítani egy olyan karanténhelyiséget, ahol a tesztelést követően az eredményekre várhatnak, így nem tennék ki családtagjaikat a fertőzés veszélyének. 

Nélkülözhetetlen tesztelés
Az UNLP vezetése szerint a következő napokban több ezer antigén „gyorstesztet” kapnak, mellyel a páciensek biztonságos elhelyezését gyorsíthatják meg. „Ezeket a teszteket a páciensek felvételekor alkalmazzuk. A SARS-CoV-2 vírus antigénjének jelenlétét mutatja ki, nem pedig az antitest jelenlétét. A tesztelést gyorsan el lehet végezni, az eredmény már 15 perc alatt is megvan. Az elkövetkező hetek során a vírussal fertőzöttek számának rohamos növekedése várható, és sajnos egyre több a 65 év feletti beteg is. Nagyon sokszor tesztelés nélkül hozzák át hozzánk a pácienseket a többi kórházból, ami jócskán lelassítja a betegfelvételi folyamatot. Bízunk benne, hogy hamarosan javul a helyzet, a kormány ugyanis félmillió gyorstesztre tett szert a napokban. Több ezret ezek közül a kassai kórház fog megkapniˮ – jelentette ki Pavol Jarčuška, az UNLP infektológiai osztályának szakembere. 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?