A bronzért küzdenének a somorjai női kosarasok

somorja
Somorja |

Hosszabb idő után bővebb kerettel vágott neki a 2020/ 2021-es extraligás szezonnak a somorjai női kosárlabdaklub.

A kassaiak elleni szoros vereséggel (66:76) kezdődött el a hétvégén az új idény a somorjai női kosárlabdacsapat számára. A favorit ellen sokáig vezettek, a Young Angels csak az utolsó negyedben tudott fordítani. 

Suja Tímea, a csallóköziek játékosa és másodedzője a szezon végkifejletében is valami hasonlóra számít: arra, hogy a keletiekkel fognak csatázni a bronzért. „De a negyedik helynél hátrébb semmiképpen sem szeretnénk végezni” – mondta megkeresésünkre az irányító.

Az extraligába régi-új csapatokként bejelentkező poprádiak, iglóiak és besztercebányaiak ugyanis nem képviselnek akkora játékerőt, hogy érdemben beleszólhassanak a dobogós küzdelmekbe. Emellett pedig a megerősödött keret (érkezett Vaigl, Határová, Šeligová és Bábiková) is amellett szól, hogy a somorjaiak harcban legyenek az érmekért.

„Fontos, hogy végre sokan, tizenhárman vagyunk a csapatban, így mindig tudunk rendesen edzeni. A körülményekhez képest, a járvány miatti korlátozások ellenére jól sikerült a felkészülés. Néhány felkészülési meccsünk elmaradt, de így is jól összeraktuk a csapatot. Fiatal a gárda, de jó velük együttműködni. Jobb a kollektíva, mint a tavalyi, ami ezen a szinten sokszor döntő tényező” – jegyezte meg Suja, a csapat legrutinosabb tagja.

A hiányzó tapasztalatot pedig idővel megszerezhetik a somorjaiak. „A kassaiak ellen mérgesek voltunk, mert hibáinkkal szinte odaajándékoztuk nekik a győzelmet. A csajok megijedtek, hogy nyerhetnek is, mert sokan közülük olyan gárdákban játszottak korábban, amelyek alig-alig ismerték a győzelem ízét” – tette hozzá Suja.

A csallóköziek ma (19.00) a besztercebányaiak elleni, 1. fordulóból elhalasztott mérkőzést pótolják.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?